Probiyotikler, sağlığa yararlı etkileri nedeniyle çeşitli gıda
ürünlerinde kullanılmaktadır. Probiyotik gıdaların üretiminde en fazla
kullanılan bakteriler, Lactobacillus
ve Bifidobacterium gibi laktik asit
bakterileri olmasına rağmen bu bakteriler ısıl işleme dayanamamaktadır. Bu yüzden
son zamanlarda, probiyotik özelliğe sahip ve ısıl işleme dirençli olan bazı Bacillus cinsine ait türlerle ilgili
çalışmalar yapılmaktadır. Bu derlemede, probiyotik özelliğe sahip Bacillus cinslerinin, et ve et
ürünlerinde kullanımına yönelik bazı çalışmalar özetlenmiştir.
Subjects | Food Engineering |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | December 29, 2017 |
Published in Issue | Year 2017 Volume: 32 Issue: 2 |
From January 1, 2016 “Çukurova University Journal of Faculty of Agriculture” continuous its publication life as “Çukurova Journal of Agriculture and Food Sciences”.