Legumes are important forage crops in ruminant production and sustainable agroecosystems, because they have capable of producing high yield and high forage quality. They fix large amounts of atmospheric nitrogen into soil; they make a significant contribution to the whole farm economy. Perennial legumes provide continuous groundcover for several years; reduce water runoff from hillsides and loss of soil and mineral nutrients. Alfalfa and other forage legumes have historically been used as hay and pasture, interest among farmers and researchers in legume forage crops for silage increased during the past 20 yr. Early practices to ensile legumes frequently resulted in spoiled forage, but factors responsible for this are now largely understood. The objective of this review was to summarize the use of forage legumes for silage, problems and solutions by using data both from previously and recently literature
Baklagiller kaliteli ve yüksek ot üretimlerinden dolayı hayvan besleme ve sürdürülebilir tarımsal ekosistemler için önemli
bitkilerdir. Atmosferden toprağa bol miktarda azot bağladıkları için ekonomik anlamda büyük katkı sağlarlar. Çok yıllık baklagiller
toprak yüzeyini uzun yıllar kapladıklarından eğimli arazilerde su, toprak ve besin elementi kayıplarını azaltırlar. Yonca ve diğer
yemlik baklagiller eskiden beri yaygın olarak ot üretiminde ve meralarda kullanılmaktadırlar. Üreticilerin ve araştırıcıların
baklagillerin silajlık kullanımına olan ilgisi son 20 yıllık süre içerisinde artmıştır. İlk yapılan uygulamalarda baklagillerin
fermentasyonu genellikle başarısız olmuş, fakat bu gün baklagil silajındaki başarısızlık sebepleri büyük ölçüde anlaşılmıştır. Bu
makalede amaç, silajlık olarak baklagillerin kullanımını, sorunlarını ve çözümlerini ele almak, konuyu eski ve yeni çalışmaları
kullanarak özetlemektir.
Birincil Dil | tr;en |
---|---|
Bölüm | DERLEMELER |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 27 Mayıs 2015 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2013 Cilt: 44 Sayı: 2 |
Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/