Bundan evvelki çalışmamızda (*) medeni bir ailenin, günlük ka- lancının 60-65 ini hayvanlardan elde edilen gıdalara verdiğini ve yurdumuzda ‘ kasaplık hayvanlarm et verimleri üzerinde çalışmalar yapılmadığım bildirerek, bu konuda faideli olabilmek gayesiyle araş tırma yapmağı'uygun bulmuştuk.
(*) Veteriner Fakültesi Dergisi Cilt: VI. No. 1-2.
Karaciğer, böbrek, dalak, kalp, beyin, barsak ve işkembe gibi gün lük diyetlerde ve gıda sanayiinde rol oymyan içorganlarm verimleri üzerinde yapılan bu araştırmamn da bir boşluğu dolduracağı ümidin deyiz.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1959 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1959 |