Bugün bir çok ülkelerde Hayvancılık politikasmın doğrudan doğ ruya et, süt ve yumurta gibi yiyeceklerin üretimine yöneltildiğini ve bu klâsik gıda üçgenindeki üretim temposuna bağlı biyolojik ve ekonomik problemlerin temel ve tatbiki araştırmalarda ana konu olarak işlen diğini görüyoruz.
Nitel ve ekonomik bakımdan et üretimi; bıı^ağı, kuzu ve domuz yavrusu gibi büyümekte bulunan hayvanların besisi temellerine daya nır. Son 20 yıldanberi bazı ülkelerde özellikle Amerika Birleşik Devlet? lerinde et üretimini yükseltmek amaciyle sığır, koyun, domuz ve kanat lılar gibi erişkin hayvanların besisinde bir kısım hormonlara da yer verildiğine tanık bulunuyoruz.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1961 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1961 |