Yurdumuz et mamülleri arasında başta gelen yeı li sucuklarımızın insan sağlığı için zararlı olup olmadığının tespiti konusu
kontrol laboratuvarlarını fazlasıyla meşgul etmektedir. Çiğ olarak
hazırlanan bu mamül her türlü hileye müsait olup ekseriya kasap
dükkanıarının satılmayan artıklarının bir değerlendirme ürünü olmaktadır. Bu sebepten, sucuk ham maddesi olan kıyma etin önceden
veya sonradan kokuşmaya maruz kalıp kalmadıklarının tespiti i~i,
sucuk sağlık. kontrolunda esas problemi teşkil etmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1969 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1969 |