Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1969, , 0 - 0, 01.01.1969
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001820

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER

Yıl 1969, , 0 - 0, 01.01.1969
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001820

Öz

Yalancı Veba (Newcastle), kanatlı hayvanların çok öldürücü sey~
reden viral bir hastalığıdır. Tavuk yeti~tiren yabancı ülkelerde ve yurmuzda zaman zam:l.fi büyük epidemilere sebep olmu~tur (8). Hastalığı
önlemek ve ekonomik zararlarını en dü~ük limidere indirmek için,
yumurtadan a~ı hazırlamı. yolları aranmı~tır. Bu gaye için, embryolu yumurtaların allantois-am'lion keselerinde üretilen Newcastle
virusları, canlı (9,21) veya muhtelif maddelerle, formalinle (20,29),
beta-Propiolactone'la (28,30), veya kristal violet'le (23,24) inaktive edilerek kullanılmı~tır. Hem canlı ve hem de inaktive edjlmi~ virusların
bağı~ıklık dfğerleri üzerinde çok çalı~ılmı~ olup, bunlardan inaktive
edilenlerin pratikte pck fazla tavsiyeye ~ayan olmadıkları ve iyi bir
immunite vermedikleri tesbit edilm;~tir( 15)'

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Hasan Başkaya

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1969
Yayımlandığı Sayı Yıl 1969

Kaynak Göster

APA Başkaya, H. (1969). NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 16(03). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001820
AMA Başkaya H. NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1969;16(03). doi:10.1501/Vetfak_0000001820
Chicago Başkaya, Hasan. “NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 16, sy. 03 (Ocak 1969). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001820.
EndNote Başkaya H (01 Ocak 1969) NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 16 03
IEEE H. Başkaya, “NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 16, sy. 03, 1969, doi: 10.1501/Vetfak_0000001820.
ISNAD Başkaya, Hasan. “NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 16/03 (Ocak 1969). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001820.
JAMA Başkaya H. NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1969;16. doi:10.1501/Vetfak_0000001820.
MLA Başkaya, Hasan. “NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 16, sy. 03, 1969, doi:10.1501/Vetfak_0000001820.
Vancouver Başkaya H. NEWCASTLE ROAKİN SUŞU İLE DOKU KÜLTÜRÜNDE HAZIRLANAN AŞININ BAĞIŞIKLIK DEĞERİ ÜZERİNDE DENEMELER. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1969;16(03).