Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1975, , 0 - 0, 01.01.1974
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001356

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

ÇİFTELER ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN GÖKKUŞAĞI ALABALIKLARINDAN SALMO GAİRDNERİ İRİDEUS (RİCHARDSON 1836), ELDE EDİLEN YUMURTALARıN DÖLLENMESİ VE AYNI ŞARTLARDA GELİŞTİRİLMESİ OLANAKLARI

Yıl 1975, , 0 - 0, 01.01.1974
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001356

Öz

Bu çalışma ile Çifteler Su ürünleri, Balıkçılık Araştırma 1stasyonunda larva
döneminden itibaren yetiştirilen gökkuşağı alas! Salmo gairdneri irideus (Richardson 1836)
damızlıklarından elde edilen yumurtaların, döllenerek geliştirme olanakları araştırılmıştır.
Damızlık balıklardan alınan yumurtaların çoğunluğunun erken geliştiği ve döllenme özelliğini kaybettiği görülmüştür. Olgunlaşmış yumurtalardan larvalar (I LO adet), döllendikten sonra 20 günde gelişerek çıkmışlardıl'. Bu dönemde İnkübatör sisteminde suyun ısısı
16-l4cC arasında olmuştur.
Bu uygulama ile tam olgunluk döneminde döllemek ve koruyucu tedbirler almak suretiyle, Çifteler şartlarında gökkuşağı alası yumurtalarından, larva elde etmenin mümkün
olabileceği saptanmıştır.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

İ. Baran

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1974
Yayımlandığı Sayı Yıl 1975

Kaynak Göster

APA Baran, İ. (1974). ÇİFTELER ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN GÖKKUŞAĞI ALABALIKLARINDAN SALMO GAİRDNERİ İRİDEUS (RİCHARDSON 1836), ELDE EDİLEN YUMURTALARıN DÖLLENMESİ VE AYNI ŞARTLARDA GELİŞTİRİLMESİ OLANAKLARI. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 22(03.04). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001356
AMA Baran İ. ÇİFTELER ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN GÖKKUŞAĞI ALABALIKLARINDAN SALMO GAİRDNERİ İRİDEUS (RİCHARDSON 1836), ELDE EDİLEN YUMURTALARıN DÖLLENMESİ VE AYNI ŞARTLARDA GELİŞTİRİLMESİ OLANAKLARI. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1974;22(03.04). doi:10.1501/Vetfak_0000001356
Chicago Baran, İ. “ÇİFTELER ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN GÖKKUŞAĞI ALABALIKLARINDAN SALMO GAİRDNERİ İRİDEUS (RİCHARDSON 1836), ELDE EDİLEN YUMURTALARıN DÖLLENMESİ VE AYNI ŞARTLARDA GELİŞTİRİLMESİ OLANAKLARI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 22, sy. 03.04 (Ocak 1974). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001356.
EndNote Baran İ (01 Ocak 1974) ÇİFTELER ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN GÖKKUŞAĞI ALABALIKLARINDAN SALMO GAİRDNERİ İRİDEUS (RİCHARDSON 1836), ELDE EDİLEN YUMURTALARıN DÖLLENMESİ VE AYNI ŞARTLARDA GELİŞTİRİLMESİ OLANAKLARI. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 22 03.04
IEEE İ. Baran, “ÇİFTELER ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN GÖKKUŞAĞI ALABALIKLARINDAN SALMO GAİRDNERİ İRİDEUS (RİCHARDSON 1836), ELDE EDİLEN YUMURTALARıN DÖLLENMESİ VE AYNI ŞARTLARDA GELİŞTİRİLMESİ OLANAKLARI”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 22, sy. 03.04, 1974, doi: 10.1501/Vetfak_0000001356.
ISNAD Baran, İ. “ÇİFTELER ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN GÖKKUŞAĞI ALABALIKLARINDAN SALMO GAİRDNERİ İRİDEUS (RİCHARDSON 1836), ELDE EDİLEN YUMURTALARıN DÖLLENMESİ VE AYNI ŞARTLARDA GELİŞTİRİLMESİ OLANAKLARI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 22/03.04 (Ocak 1974). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001356.
JAMA Baran İ. ÇİFTELER ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN GÖKKUŞAĞI ALABALIKLARINDAN SALMO GAİRDNERİ İRİDEUS (RİCHARDSON 1836), ELDE EDİLEN YUMURTALARıN DÖLLENMESİ VE AYNI ŞARTLARDA GELİŞTİRİLMESİ OLANAKLARI. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1974;22. doi:10.1501/Vetfak_0000001356.
MLA Baran, İ. “ÇİFTELER ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN GÖKKUŞAĞI ALABALIKLARINDAN SALMO GAİRDNERİ İRİDEUS (RİCHARDSON 1836), ELDE EDİLEN YUMURTALARıN DÖLLENMESİ VE AYNI ŞARTLARDA GELİŞTİRİLMESİ OLANAKLARI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 22, sy. 03.04, 1974, doi:10.1501/Vetfak_0000001356.
Vancouver Baran İ. ÇİFTELER ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN GÖKKUŞAĞI ALABALIKLARINDAN SALMO GAİRDNERİ İRİDEUS (RİCHARDSON 1836), ELDE EDİLEN YUMURTALARıN DÖLLENMESİ VE AYNI ŞARTLARDA GELİŞTİRİLMESİ OLANAKLARI. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1974;22(03.04).