Sığır besiciliğinde kfırlıhğı ve kaliteli et üretimini etkileyen bazı
ö'nemli faktörler vardır. Bu faktrirler besiye alınan hayvanların ırkı, yaşı,
cinsiyeti, kondisyonu, .yapısı ve orUinidir. Ayrıca, beside kullanılan yem, sevk
ve idare de sı<~lTbesicililIinde kôrlılığı etkile...venfaktörlerdendir.
Gerek ülkemizde ve gerekse diğer ülkelerde )lapılmış olan bazı araştırma
sonuçlarına dayanan bu yazımızda, ekonomik bir sığır besiciliği ve kaliteli
sığn eti üretimi için gö'z önünde tutulması gerekli olan faktörler incelenecektir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1978 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1978 |