Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1980, , 0 - 0, 01.01.1980
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000891

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

KAŞAR PEYNİRİNİN OLGUNLAŞMASı sıRASıNDA LAKT1K ASİT BAKTERİ FLORASıNIN LEZZETE ETKİsi*

Yıl 1980, , 0 - 0, 01.01.1980
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000891

Öz

Deneyıel olerak yapılan ı
°
kaşar peyniri örneğinin tümü olgunlr,şma dijneminin i) 0-3., ı5., 30., go. ve ı80. günlerinde 6 tanesi 270. güniil7{!elaktik asit bakteri florası ile pH lie ii) 30., go. ve 180. günleri/ide de
lezzet puanları yö'ızünden incelenr'.i.
Örneklerin olgunlaşmcları sırasında fekal ve laktik streptokok organizm(J seytlarırıın düzensiz ezaldığı, laetobaeiUus Ileueonostoeıpeeioeoeeııs 01'-
gmıizmaların go. güne ke1ar yav.ış ve düzenli artarak maksimum cüzeye ulaştığı ve daha sorıra gil,erek czaldığı bulundu.
Örneklerde olgunlaşmenın ilk safhalcrında S. faeealis ve alttürleri, S.
laetis veL. bulgarieus, ileri scfhalarında de S. faeeium, S. laetis subs. diaeerylaetis, L. ea.sei ve alttiirlerinin gruplarında predominant olduğu gözlemlendi.
Olgunlaşma ilerleôk;e örneklerin lezzet pu(mlarının crttığı saptcndı.
.. ,
Orneklerin lezzet pucnlcrı ile leetoboeiUus jleueonostoe Iper!ioeoeeus sayısı ve
türleri arasında bir ilginin bulunc'uğu görüldü. Peynirin lezzetiniil oluşumunda,
genellikle, L. bulgarieus, L. e'lsei ve alttürleri ile L. brevls IL. buehrıeri'nin katkısı olcuğu anl(',şıldı.
Kcşar peyniriniT, yapımu,ca kullanılacak starter kültürlerinde L. bulgarieus ve IVC)\'1L. easei ve alt türlerinin bulunmasının yararlı olacağı kanısına varıldı.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Cenap Tekinşen

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1980
Yayımlandığı Sayı Yıl 1980

Kaynak Göster

APA Tekinşen, C. (1980). KAŞAR PEYNİRİNİN OLGUNLAŞMASı sıRASıNDA LAKT1K ASİT BAKTERİ FLORASıNIN LEZZETE ETKİsi*. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 27(01.02). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000891
AMA Tekinşen C. KAŞAR PEYNİRİNİN OLGUNLAŞMASı sıRASıNDA LAKT1K ASİT BAKTERİ FLORASıNIN LEZZETE ETKİsi*. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1980;27(01.02). doi:10.1501/Vetfak_0000000891
Chicago Tekinşen, Cenap. “KAŞAR PEYNİRİNİN OLGUNLAŞMASı sıRASıNDA LAKT1K ASİT BAKTERİ FLORASıNIN LEZZETE ETKİsi*”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 27, sy. 01.02 (Ocak 1980). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000891.
EndNote Tekinşen C (01 Ocak 1980) KAŞAR PEYNİRİNİN OLGUNLAŞMASı sıRASıNDA LAKT1K ASİT BAKTERİ FLORASıNIN LEZZETE ETKİsi*. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 27 01.02
IEEE C. Tekinşen, “KAŞAR PEYNİRİNİN OLGUNLAŞMASı sıRASıNDA LAKT1K ASİT BAKTERİ FLORASıNIN LEZZETE ETKİsi*”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 27, sy. 01.02, 1980, doi: 10.1501/Vetfak_0000000891.
ISNAD Tekinşen, Cenap. “KAŞAR PEYNİRİNİN OLGUNLAŞMASı sıRASıNDA LAKT1K ASİT BAKTERİ FLORASıNIN LEZZETE ETKİsi*”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 27/01.02 (Ocak 1980). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000891.
JAMA Tekinşen C. KAŞAR PEYNİRİNİN OLGUNLAŞMASı sıRASıNDA LAKT1K ASİT BAKTERİ FLORASıNIN LEZZETE ETKİsi*. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1980;27. doi:10.1501/Vetfak_0000000891.
MLA Tekinşen, Cenap. “KAŞAR PEYNİRİNİN OLGUNLAŞMASı sıRASıNDA LAKT1K ASİT BAKTERİ FLORASıNIN LEZZETE ETKİsi*”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 27, sy. 01.02, 1980, doi:10.1501/Vetfak_0000000891.
Vancouver Tekinşen C. KAŞAR PEYNİRİNİN OLGUNLAŞMASı sıRASıNDA LAKT1K ASİT BAKTERİ FLORASıNIN LEZZETE ETKİsi*. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1980;27(01.02).