Ultrofiltrasyon 0.02-0. 041.1bü)'üklü.~ünde gözeneklerden oluşmuş bir membran filtras)'on işlemidir. Bazı süt ürünlerinin üretiminde kullanılmaktadır. Ultrafiltrasyon ile süt konsantrat ve ultrafiltrata ayrılır. Konsantrat,
başlıca, peynir yapımmda kullanılır.
Peynil' yapımında ultrafiltre edilmiş sütün kullanılmasıyla üretim sırasında,
sütün nakil maliyetinde ,rennet, tuz ve starter miktarlarında, peynil' suyunun
biyolojik oksijen ihtiyacında, ısıtma enerjisi ve iş gücünde tasarruf sa,~lanır. Aynı
zamanda peynil' randımanını da artırır. Vltrafiltre edilmiş sütle sürekli, peynir
yapımı mümkün gô'rülmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1984 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1984 |