Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1989, , 0 - 0, 01.01.1987
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001218

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ

Yıl 1989, , 0 - 0, 01.01.1987
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001218

Öz

Bu makalenin amacı insan ve hayvanlarda mikatoksinlerden
ileri gelen patensiyel tehlikeler incelendi. Bilindiği gibi, yem veya besinler
insan ya da hayvanlar tarafindan tüketilmeden önce harmanlama, depolama, çeşitli işlemler ve taşıma esnas1l1da sıkça l11ikotoksin oluşturan
mantarlarla bulaşırlar. Bu makalede, yem ve besinlerde !difYenme ve
mikotoksin oluşumunu teşvik eden faktör/eı ile küjlenmiş maddeleıin
hijyenik kaliteleri, bu tür maddeleri tüketme dUlumundaki insan ve hayvanlarda, karsinojenik risk de dahil, akut ve kronik zehirlenme yönünden
önemleri, yem ve besinlerde bulunmasına izin verilen mikotoksin düzeyleri ile mikotoksin zehirlenmelerinin tanı, sağıtım, önleme ve kontroluna
ilişkin bilgiler verildi

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Sezai Kaya

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989

Kaynak Göster

APA Kaya, S. (1987). YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 36(01). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001218
AMA Kaya S. YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1987;36(01). doi:10.1501/Vetfak_0000001218
Chicago Kaya, Sezai. “YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 36, sy. 01 (Ocak 1987). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001218.
EndNote Kaya S (01 Ocak 1987) YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 36 01
IEEE S. Kaya, “YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 36, sy. 01, 1987, doi: 10.1501/Vetfak_0000001218.
ISNAD Kaya, Sezai. “YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 36/01 (Ocak 1987). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001218.
JAMA Kaya S. YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1987;36. doi:10.1501/Vetfak_0000001218.
MLA Kaya, Sezai. “YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 36, sy. 01, 1987, doi:10.1501/Vetfak_0000001218.
Vancouver Kaya S. YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1987;36(01).