Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
BROYLER CİVCİVLERİNDE YEMDEKİ YAC KALİTESİ VE VİTAMıN E ORANI GÖZ ÖNÜNDE TUTULARAK PENTAN ÜRETıMİNİN CANLI HAYVAN (İN VİVO) VE BARSAK ıçERİcıNDE BELıRLENMESı'
Bu çalTşma suni olarak okside edilmiş yağ ile hazırlanan (oran
% 10) yemlerle beslenen broiler civcivieri üzerinde pentanın oluşum mekanizması incelendi:
Kapalı sisteme yerleştirilen broiler civcivlerinin solunum havasıııdaki pentan yoğunlaştırılarak ve daha sonra da barsak içeriğinde (in
vitro) üretilen pentan gaz kromotografisi ile kantitatif olarak saptandı.
Pentamn bakteriyel ürelilme olasılığını ortadan kaldırmak için çeşitli
antibiyotikler (Gentamicin, Monensin, elindamicin) in vivo ve in vitro
kullanıldı.
Deneylerde herbiri 12 tane bir günlük broiler civcivi içeren dört
farklı grup kullanıldı. Gruplardan ikisi taze (Peroksid sayısı = 1), diğer ikisi de okside edilmiş yağ (Peroksid sayısı: 400) ile beslenirken,
aynı yağ içeren yemlerde farklı vitamin E düzeyleri uygulandı (20 ppm
ve 100 ppm).
Deneylerden elde edilen sonuçlara göre; kanatlılarda yemlerle alınan lipid-peroksidler aracılığı ile değil, aksine kendiliğinden ikincil ürünlere (pentan.gibi) ayrıştığı kanısına varıldı.
Salmanoğlu, B. (1990). BROYLER CİVCİVLERİNDE YEMDEKİ YAC KALİTESİ VE VİTAMıN E ORANI GÖZ ÖNÜNDE TUTULARAK PENTAN ÜRETıMİNİN CANLI HAYVAN (İN VİVO) VE BARSAK ıçERİcıNDE BELıRLENMESı’. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 37(02). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001339
AMA
Salmanoğlu B. BROYLER CİVCİVLERİNDE YEMDEKİ YAC KALİTESİ VE VİTAMıN E ORANI GÖZ ÖNÜNDE TUTULARAK PENTAN ÜRETıMİNİN CANLI HAYVAN (İN VİVO) VE BARSAK ıçERİcıNDE BELıRLENMESı’. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1990;37(02). doi:10.1501/Vetfak_0000001339
Chicago
Salmanoğlu, Berrin. “BROYLER CİVCİVLERİNDE YEMDEKİ YAC KALİTESİ VE VİTAMıN E ORANI GÖZ ÖNÜNDE TUTULARAK PENTAN ÜRETıMİNİN CANLI HAYVAN (İN VİVO) VE BARSAK ıçERİcıNDE BELıRLENMESı’”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 37, no. 02 (January 1990). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001339.
EndNote
Salmanoğlu B (January 1, 1990) BROYLER CİVCİVLERİNDE YEMDEKİ YAC KALİTESİ VE VİTAMıN E ORANI GÖZ ÖNÜNDE TUTULARAK PENTAN ÜRETıMİNİN CANLI HAYVAN (İN VİVO) VE BARSAK ıçERİcıNDE BELıRLENMESı’. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 37 02
IEEE
B. Salmanoğlu, “BROYLER CİVCİVLERİNDE YEMDEKİ YAC KALİTESİ VE VİTAMıN E ORANI GÖZ ÖNÜNDE TUTULARAK PENTAN ÜRETıMİNİN CANLI HAYVAN (İN VİVO) VE BARSAK ıçERİcıNDE BELıRLENMESı’”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 37, no. 02, 1990, doi: 10.1501/Vetfak_0000001339.
ISNAD
Salmanoğlu, Berrin. “BROYLER CİVCİVLERİNDE YEMDEKİ YAC KALİTESİ VE VİTAMıN E ORANI GÖZ ÖNÜNDE TUTULARAK PENTAN ÜRETıMİNİN CANLI HAYVAN (İN VİVO) VE BARSAK ıçERİcıNDE BELıRLENMESı’”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 37/02 (January 1990). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001339.
JAMA
Salmanoğlu B. BROYLER CİVCİVLERİNDE YEMDEKİ YAC KALİTESİ VE VİTAMıN E ORANI GÖZ ÖNÜNDE TUTULARAK PENTAN ÜRETıMİNİN CANLI HAYVAN (İN VİVO) VE BARSAK ıçERİcıNDE BELıRLENMESı’. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1990;37. doi:10.1501/Vetfak_0000001339.
MLA
Salmanoğlu, Berrin. “BROYLER CİVCİVLERİNDE YEMDEKİ YAC KALİTESİ VE VİTAMıN E ORANI GÖZ ÖNÜNDE TUTULARAK PENTAN ÜRETıMİNİN CANLI HAYVAN (İN VİVO) VE BARSAK ıçERİcıNDE BELıRLENMESı’”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 37, no. 02, 1990, doi:10.1501/Vetfak_0000001339.
Vancouver
Salmanoğlu B. BROYLER CİVCİVLERİNDE YEMDEKİ YAC KALİTESİ VE VİTAMıN E ORANI GÖZ ÖNÜNDE TUTULARAK PENTAN ÜRETıMİNİN CANLI HAYVAN (İN VİVO) VE BARSAK ıçERİcıNDE BELıRLENMESı’. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1990;37(02).