Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1991, , 0 - 0, 01.01.1991
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001368

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

ÇEŞİTLİ SODYUM TUZLARININ YUMURTA KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ

Yıl 1991, , 0 - 0, 01.01.1991
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001368

Öz

Bu araştırma çeşitli sodyum tuzlarının yumurta tavuklarında yem tüketimi, yemden yararlanma, yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine olan etkilerini incelemek amacıyla yapıldı.
Araştırmada toplam 200 adet 24 haftalık Hisex Brown yumurta tipi melez tavuk kullanıldı. Araştırma her biri 40 adet tavuktan
oluşan J kontrol, 4 deneme olmak üzere toplam 5 grup halinde yürütüldü. Araştırma 4 ay sürdürüldü.
Rasyonlara sodyum asetatın katılması yumurta verimi ve yemden yararlanmayı önemli derecede azalttı. Yumurta sarı rengi rasyonlara katılan sodyum tuzlarından önemli derecede etkilendi.
Yem tüketimi, yumurta ağırlığı ve yumurta kalitesi ile ilgili diğer
özellikler bakımından gruplar arasında farklılıklar görülmedi.
Araştırma süresince yumurta özgül ağırlığı ve yumurta san indeksinin zaman zaman rasyondaki sodyum tuzlarından etkilendiği belirlendi.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Tülin Dikicioğlu

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991

Kaynak Göster

APA Dikicioğlu, T. (1991). ÇEŞİTLİ SODYUM TUZLARININ YUMURTA KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 38(01.02). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001368
AMA Dikicioğlu T. ÇEŞİTLİ SODYUM TUZLARININ YUMURTA KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1991;38(01.02). doi:10.1501/Vetfak_0000001368
Chicago Dikicioğlu, Tülin. “ÇEŞİTLİ SODYUM TUZLARININ YUMURTA KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 38, sy. 01.02 (Ocak 1991). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001368.
EndNote Dikicioğlu T (01 Ocak 1991) ÇEŞİTLİ SODYUM TUZLARININ YUMURTA KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 38 01.02
IEEE T. Dikicioğlu, “ÇEŞİTLİ SODYUM TUZLARININ YUMURTA KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 38, sy. 01.02, 1991, doi: 10.1501/Vetfak_0000001368.
ISNAD Dikicioğlu, Tülin. “ÇEŞİTLİ SODYUM TUZLARININ YUMURTA KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 38/01.02 (Ocak 1991). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001368.
JAMA Dikicioğlu T. ÇEŞİTLİ SODYUM TUZLARININ YUMURTA KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1991;38. doi:10.1501/Vetfak_0000001368.
MLA Dikicioğlu, Tülin. “ÇEŞİTLİ SODYUM TUZLARININ YUMURTA KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 38, sy. 01.02, 1991, doi:10.1501/Vetfak_0000001368.
Vancouver Dikicioğlu T. ÇEŞİTLİ SODYUM TUZLARININ YUMURTA KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1991;38(01.02).