Mikatoksinler, bazı mantar türleri tarafindan, uygun şartlar
oluştuğunda üretilen zehirli kimyasal bileşiklerdir. Yem ve yem hammaddelerinde mikatoksinlerin yıkımlanması gıda endüstrisi için sürekli olarak sorun
oluşturmuştur.
Bu makale üç bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde; ürünün hasat edilmesi, kurutulması, depolanması, taşınması sırasında yapılabilecek uygulamalar
ve mikatoksinlerin kimyasal yollarla yıkımlanması işlemleri anlatılmıştır. ikinci
bölümde yemlerde ve yem hammeddelerinde aflatoksin B/inflziksel ve kimyasal
metodlarla yıkımlanmasına yönelik uygulamalar verilmiştir. Üçüncü bölümde
ise mikatoksinlerle bulaşmış ürünün güvenli bir şekilde kullanılmasına ilişin bilgi sunulmuştur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1995 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1995 |