Mikatoksinler, bazı mantar türleri tarafindan, uygun şartlar
oluştuğunda üretilen zehirli kimyasal bileşiklerdir. Yem ve yem hammaddelerinde mikatoksinlerin yıkımlanması gıda endüstrisi için sürekli olarak sorun
oluşturmuştur.
Bu makale üç bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde; ürünün hasat edilmesi, kurutulması, depolanması, taşınması sırasında yapılabilecek uygulamalar
ve mikatoksinlerin kimyasal yollarla yıkımlanması işlemleri anlatılmıştır. ikinci
bölümde yemlerde ve yem hammeddelerinde aflatoksin B/inflziksel ve kimyasal
metodlarla yıkımlanmasına yönelik uygulamalar verilmiştir. Üçüncü bölümde
ise mikatoksinlerle bulaşmış ürünün güvenli bir şekilde kullanılmasına ilişin bilgi sunulmuştur.
Kaya, S. (1995). YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 42(02). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000795
AMA
Kaya S. YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1995;42(02). doi:10.1501/Vetfak_0000000795
Chicago
Kaya, Sezai. “YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42, no. 02 (January 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000795.
EndNote
Kaya S (January 1, 1995) YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42 02
IEEE
S. Kaya, “YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 42, no. 02, 1995, doi: 10.1501/Vetfak_0000000795.
ISNAD
Kaya, Sezai. “YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42/02 (January 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000795.
JAMA
Kaya S. YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42. doi:10.1501/Vetfak_0000000795.
MLA
Kaya, Sezai. “YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 42, no. 02, 1995, doi:10.1501/Vetfak_0000000795.
Vancouver
Kaya S. YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42(02).