Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1995, , 0 - 0, 01.01.1995
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000758

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

BEYAZ PEYNİR ÜRETİMİNDE Lactobacillus sake'NİN STARTER KÜLTÜR OLARAK KULLANILMASI

Yıl 1995, , 0 - 0, 01.01.1995
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000758

Öz

Bu çalışma, beyaz peynir üretiminde Lactobacillus sake' nin starter
kültür olarak kullanılabilme olanaklarının araştırılması amacı ile ele alınmıştır.
Bu amaçla piyasadan elde edilen inek sütü 72 oC'de iki dakika pastörize
edildikten sonra iki gruba ayrılmış, birinci grup süte yalnız %2 oranında ticari
starter kültür, ikinci grup süte ise %2 oranında ticari starter kültür ile beraber
%0.5 oranında sucuk starter kültürü olan Lactobacillus sake ilave edildikten
sonra peynir yapılmıştır.
Olgunlaşma süresince peynirIerin kimyasal, mikrobiyolojik ve organoleptik
muayeneleri yapılmıştır.
Lactobasillus sake ile S. lactis ve S. cremoris' in uyumlu olarak aynı ortamda üreyebilecekleri, L. sake' nin beyaz peynir kültürü olarak kullanılabileceği, L sake ile yapılan peynirierde olgunlaşma indeksinin arttığı, beyaz peynire özgü
aromanın daha çok ve daha çabuk oluştuğu, olgunlaşma sırasında salamura
içerisinde kimyasal ve mikrobiyoloj~k faaliy~tlerin .~ha ~ı~lı.olduğu ve tuzdan
etkilenmediği, organoleptik ve fizıksel kalıtede onemlı ıyıleşme sağlandığı,
beyaz peynirin olgunlaşma süresinin kısaldığı saptanmıştır.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Sadi Akgün

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995

Kaynak Göster

APA Akgün, S. (1995). BEYAZ PEYNİR ÜRETİMİNDE Lactobacillus sake’NİN STARTER KÜLTÜR OLARAK KULLANILMASI. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 42(03). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000758
AMA Akgün S. BEYAZ PEYNİR ÜRETİMİNDE Lactobacillus sake’NİN STARTER KÜLTÜR OLARAK KULLANILMASI. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1995;42(03). doi:10.1501/Vetfak_0000000758
Chicago Akgün, Sadi. “BEYAZ PEYNİR ÜRETİMİNDE Lactobacillus sake’NİN STARTER KÜLTÜR OLARAK KULLANILMASI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42, sy. 03 (Ocak 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000758.
EndNote Akgün S (01 Ocak 1995) BEYAZ PEYNİR ÜRETİMİNDE Lactobacillus sake’NİN STARTER KÜLTÜR OLARAK KULLANILMASI. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42 03
IEEE S. Akgün, “BEYAZ PEYNİR ÜRETİMİNDE Lactobacillus sake’NİN STARTER KÜLTÜR OLARAK KULLANILMASI”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 42, sy. 03, 1995, doi: 10.1501/Vetfak_0000000758.
ISNAD Akgün, Sadi. “BEYAZ PEYNİR ÜRETİMİNDE Lactobacillus sake’NİN STARTER KÜLTÜR OLARAK KULLANILMASI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42/03 (Ocak 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000758.
JAMA Akgün S. BEYAZ PEYNİR ÜRETİMİNDE Lactobacillus sake’NİN STARTER KÜLTÜR OLARAK KULLANILMASI. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42. doi:10.1501/Vetfak_0000000758.
MLA Akgün, Sadi. “BEYAZ PEYNİR ÜRETİMİNDE Lactobacillus sake’NİN STARTER KÜLTÜR OLARAK KULLANILMASI”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 42, sy. 03, 1995, doi:10.1501/Vetfak_0000000758.
Vancouver Akgün S. BEYAZ PEYNİR ÜRETİMİNDE Lactobacillus sake’NİN STARTER KÜLTÜR OLARAK KULLANILMASI. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42(03).