Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1995, , 0 - 0, 01.01.1995
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000752

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ

Yıl 1995, , 0 - 0, 01.01.1995
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000752

Öz

Bu çalışmada, tavuk yemi örnekLerindekijurazoLid011 düzeyLeri tesbit
ediLdi. Bunun için /Ol tavuk yemi (24 etLik civciv yemi, 40 piliç geliştirme yemi,
25 yumurta tavuğu yemi ve 12 damızLık tavuk yemi) anaLiz edildi. FurazoLidon
düzeyLeri ppm oLarak şu şekilde saptandı; etlik civciv yemLerinde 24.33 /0.08,
piLiç geliştirme yemLerinde 45.76 30.01, yumurta tavuğu yemLerinde
17.28 11.42 ve damdık tavuk yemLerinde 20.0 5.57. Sonuç oLarak tavuk yemLerindeki jurazolidon düzeyLerinin tavukLarın sağLığını oLumsuz yönde etkiLeyecek düzeyde oLmadığı, fakat yumurta tavuğu yemLerinde buLunan düzeyin, yumurtada kalıntı bırakabilecek oranda oLduğu saptanmı,çtır.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ayhan Filazi

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995

Kaynak Göster

APA Filazi, A. (1995). TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 42(04). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000752
AMA Filazi A. TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1995;42(04). doi:10.1501/Vetfak_0000000752
Chicago Filazi, Ayhan. “TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42, sy. 04 (Ocak 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000752.
EndNote Filazi A (01 Ocak 1995) TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42 04
IEEE A. Filazi, “TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 42, sy. 04, 1995, doi: 10.1501/Vetfak_0000000752.
ISNAD Filazi, Ayhan. “TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42/04 (Ocak 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000752.
JAMA Filazi A. TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42. doi:10.1501/Vetfak_0000000752.
MLA Filazi, Ayhan. “TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 42, sy. 04, 1995, doi:10.1501/Vetfak_0000000752.
Vancouver Filazi A. TAVUK YEMi ÖRNEKLERİNDE ÖLÇÜLEN FURAZOLİDON DÜZEYLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42(04).