Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1998, , 0 - 0, 01.01.1998
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000619

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ

Yıl 1998, , 0 - 0, 01.01.1998
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000619

Öz

Bu çalışma, konsantre yemlerine farklı düzeylerde katılan kurutulmuş tavuk dışkısı
(KTD) ve kurutulmuş rumen içeriğinin (KRİ) Merinos erkek toklularda bazı kan
parametrelerine etkisini incelemek amacıyla yapılmıştır.
Araştırma her biri 5 baş Merinos erkek tokludan oluşan I kontrol ve 2 deneme olmak üzere
toplam 3 grup halinde yürütülmüştür. Araştırma süresi 15 günlük alıştırma dönemi ile 20' şer günlük
üç deneme döneminden oluşmuştur.
Rasyonlarmda % LOKTD ve % LOKRİ ile % 15 KTD ve % 15 KRİ tüketen gruplarda kan
total protein, total lipid, total keton, üre-N, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır ve çinko
değerleri üzerine herhangi hir etkinin olmadığı, ancak manganez değerlerinin istatistiki olarak
önemli derecede etkilendiği (p< O.05) belirlendi.
Sonuç olarak, Merinos tok lu rasyonlarına kattlan kurutulmuş tavuk dı.';kısı ve rumeıı
içeriğinin kan parametrelerine olumsuz bir etki yapmadığı tesbit edildi.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Gültekin Yıldız

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998

Kaynak Göster

APA Yıldız, G. (1998). KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 45(01). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000619
AMA Yıldız G. KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1998;45(01). doi:10.1501/Vetfak_0000000619
Chicago Yıldız, Gültekin. “KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 45, sy. 01 (Ocak 1998). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000619.
EndNote Yıldız G (01 Ocak 1998) KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 45 01
IEEE G. Yıldız, “KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 45, sy. 01, 1998, doi: 10.1501/Vetfak_0000000619.
ISNAD Yıldız, Gültekin. “KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 45/01 (Ocak 1998). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000619.
JAMA Yıldız G. KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1998;45. doi:10.1501/Vetfak_0000000619.
MLA Yıldız, Gültekin. “KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 45, sy. 01, 1998, doi:10.1501/Vetfak_0000000619.
Vancouver Yıldız G. KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1998;45(01).