Bu çalışmada derisiz broyler göğüs etlerinin bakteriyolojik ve duyusal kalitesi üzerine
/şmlama (3 kCy) , vakum paket ve sıcakhk (huzbolabı sıcaklığı) kombinasyonunun etkisi
araştmlmıştır. Denemeler açıkta ve vakum paketli kontrol gruplan ile 3 kCy gamma radya.syon dozu
ile ışmlanmış vakum paketli üç grup üzerinde yürütülmüştür. Örneklerin hijyenik kontrolü amacıyla
belli arairkIarda toplam mezojil aerob ve toplam psikrojil aerob bakteri saydan belirlenmiş. pH
analizleri yapdnuştır. Aynca, O. ve 7. günlerde duyusal özellikleri paneloluşturularak saptanmıştır.
Üç kCy dozla ışmlanan vakum paketli etlerin, buzdolabı sıcaklığmda depolama süresi kontrollere
göre 7-l4 güne kadar uzatdmış, renk, koku, tad, görünüş ve yenilebilirlik özellikleri açısmdan
kontrollere göre farklı bulunmamıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1998 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1998 |