Camelina meal is a new by-product that remains after oil extraction for biodiesel production and might be considered as an alternative protein source to soybean meal in animal nutrition. The objective of the present study was to determine the chemical composition and in vitro degradation of camelina meal compared to soybean meal. Feed samples were collected from a commercial feed mill. To estimate ruminal digestion, in vitro nutrients disappearance of camelina meal and soybean meal was determined using ruminal fluid that was collected at a local slaughterhouse. In vitro disappearance at 4, 12 and 24 h of incubation showed significant differences between camelina meal and soybean meal. Soybean meal showed higher DM and NDF degradation compared to camelina meal. On the opposite, CP degradation of camelina meal exactly to increase. In conclusion, no differences were observed between nutrients and feed x time interaction of CP degradability of CM and soybean meal. Thereby, it’s concluded that, the CM might be used in ruminant feeds with soybean meal which is common used in rations
Ankom technology camelina meal incubation nutrient degradation
Ketencik küspesi, biyoyakıt üretimi sırasında yağın ekstraksiyonuyla arta kalan bir yan üründür ve hayvan beslemede soya küspesine alternatif bir protein kaynağı olarak düşünülebilmektedir. Bu çalışma, ketencik küspesinin besin madde bileşiminin ve in vitro yıkımlanabilirliğinin soya küspesi ile karşılaştırılmasını amaçlamaktadır. Araştırmada kullanılan yem örnekleri ticari bir yem fabrikasından temin edilmiştir ve ardından besin madde bileşimleri belirlenmiştir. Yem hammaddelerinin rumendeki yıkımlanabilirliklerinin belirlenmesi, yerel mezbahadan alına rumen sıvısının in vitro ortamda kullanılması suretiyle gerçekleştirilmiştir. İnkubasyonun 4., 12. ve 24. saatlerinde gruplar arasında önemli farklılıklar tespit edilmiştir. Kuru madde ve NDF yıkımlanabilirliği soya küspesinde yüksek değere sahip iken, HP yıkımlanabilirliği ketencik küspesinde daha fazla bulunmuştur. Sonuç olarak ketencik küspesinin ve soya küspesinin besin madde bileşimi ve yem x zaman etkileşimi açısından HP sindirilebilirlik düzeyleri arasında önemli bir farklılığın tespit edilmemiştir. Dolayısıyla, ketencik küspesinin rasyonlarda yaygın olarak yer alan soya küspesi ile birlikte protein kaynağı olarak kullanılabileceği düşünülmektedir
Ankom teknolojisi besin madde yıkımlanabilirliği inkübasyon ketencik küspesi
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Diğer ID | JA24ZB99YP |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2016 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2016Cilt: 63 Sayı: 2 |