The grass carp (Ctenopharyngodon idella, Val. 1844) among other Chinese carps has been receiving worldwide attention as a biological control agent for aquatic vegetation and as a source of food. The benefits of using grass carp for plant control include its long term effects, constant feeding activity on invasive macrophytes, low long term costs and the potential for conversion of weed biomass to fish protein. The grass carp was first introduced outside its native area for aquaculture and aquatic management purposes after 1945 and in Turkey after 1972. In this paper, it is my aim to provide some information on different studies relating to grass carp introduction in Turkey and explain in their introduction the factors that inhibit and encourage its development and give some suggestions supported by related literature
Ot sazanı diğer Çin sazanları içinde su bitkilerinin mücadelesinde biyolojik kontrol ajanı ve besin kaynağı olarak dikkat çekmektedir. Ot sazanını su bitkileri mücadelesinde kullanımının faydaları, sabit beslenme aktivitesi ile su bitkileri üzerindeki etkilerinin uzun süreli olması, uzun dönemde maliyetin düşük olması ve bitki biyomasını hayvansal proteine çevirme potansiyelidir. Ot sazanı yerel alanı dışına 1945 yılından sonra akvakültür ve su yönetimi amaçlarıyla tanıtılmış, ülkemize ise 1972 yılından sonra getirilmiştir. Bu çalışmada, ot sazanının ülkemizdeki tanıtımına ilişkin değişik çalışmaların ve tanıtımlarındaki sınırlayıcı ve teşvik edici faktörlerin ortaya konması ve ilgili literatürlere dayanarak bazı önerilerin verilmesi amaçlanmıştır
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Diğer ID | JA44UM55BP |
Bölüm | Derleme |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Eylül 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2011Cilt: 58 Sayı: 3 |