Bu çalışmada tavşanlarda vena cephalica’nın ve ön bacağın derin venöz sistemini oluşturan venaların başlangıcı, seyri, dalları, sonlanması ve bağlantıları ile ilgili ayrıntılı bulgular elde edilmiştir. Ayrıca evcil memeliler ve tavşan için bildirilenlerden farklılıkları ortaya konularak bu konuda eksikliği görülen literatüre katkıda bulunulduğu düşünülmektedir. Sonuç olarak dişi ve erkek tavşanda damarların başlangıcı, seyri ve dağılımı açısından önemli bir farklılık bulunmadığı, sağ ve sol ön ekstremite toplardamarlarının bu kriterler yönünden büyük oranda simetri gösterdiği tesbit edilmiştir
Aflatoksin M1, mikotoksin, süt, yüksek performans sıvı kromatografi (HPLC)
In this study, totally 48 raw milk samples collected from 12 different regions came two dairy plants for processing were analysed for AFM1 using immunoaffinity column and HPLC with fluorescence detector. As a result, 70,83 % of samples contained AFM1 and 33,3 % of samples were found to be higher than limit values (0,05 ppb); there was clear difference at AFM1levels between the regions. The highest (0,817 ppb) AFM1 levels were detected in the samples of Ankara region. Burdur and its region was found to be the highest risky area . However, there was no risk in the Eskişehir region. Except Eskişehir and Lüleburgaz regions, animal breeders in Burdur, Nevşehir, Bursa, Ankara and Antalya regions must be knowledged for the aflatoxin contamination to provide more hygienic conditions in their areas
Aflatoxin M1, High Performance Liquid Chromatography (HPLC), milk, mycotoxin
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 1 Eylül 2004 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2004Cilt: 51 Sayı: 3 |
Bibtex | @ { auvfd600085, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {2004}, volume = {51}, number = {3}, pages = {174 - 179}, title = {Ankara’da işlenen sütlerde aflatoksin-M1 varlığının ve düzeylerinin HPLC ile araştırılması}, key = {cite}, author = {Akdemir, Çiğdem and Altıntaş, Arif} } |
APA | Akdemir, Ç. & Altıntaş, A. (2004). Ankara’da işlenen sütlerde aflatoksin-M1 varlığının ve düzeylerinin HPLC ile araştırılması . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 51 (3) , 174-179 . Retrieved from http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/47522/600085 |
MLA | Akdemir, Ç. , Altıntaş, A. "Ankara’da işlenen sütlerde aflatoksin-M1 varlığının ve düzeylerinin HPLC ile araştırılması" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 51 (2004 ): 174-179 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/47522/600085> |
Chicago | Akdemir, Ç. , Altıntaş, A. "Ankara’da işlenen sütlerde aflatoksin-M1 varlığının ve düzeylerinin HPLC ile araştırılması". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 51 (2004 ): 174-179 |
RIS | TY - JOUR T1 - Ankara’da işlenen sütlerde aflatoksin-M1 varlığının ve düzeylerinin HPLC ile araştırılması AU - ÇiğdemAkdemir, ArifAltıntaş Y1 - 2004 PY - 2004 N1 - DO - T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 174 EP - 179 VL - 51 IS - 3 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - UR - Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi Ankara’da işlenen sütlerde aflatoksin-M1 varlığının ve düzeylerinin HPLC ile araştırılması %A Çiğdem Akdemir , Arif Altıntaş %T Ankara’da işlenen sütlerde aflatoksin-M1 varlığının ve düzeylerinin HPLC ile araştırılması %D 2004 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 51 %N 3 %R %U |
ISNAD | Akdemir, Çiğdem , Altıntaş, Arif . "Ankara’da işlenen sütlerde aflatoksin-M1 varlığının ve düzeylerinin HPLC ile araştırılması". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 51 / 3 (Eylül 2004): 174-179 . |
AMA | Akdemir Ç. , Altıntaş A. Ankara’da işlenen sütlerde aflatoksin-M1 varlığının ve düzeylerinin HPLC ile araştırılması. Ankara Univ Vet Fak Derg. 2004; 51(3): 174-179. |
Vancouver | Akdemir Ç. , Altıntaş A. Ankara’da işlenen sütlerde aflatoksin-M1 varlığının ve düzeylerinin HPLC ile araştırılması. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 2004; 51(3): 174-179. |
IEEE | Ç. Akdemir ve A. Altıntaş , "Ankara’da işlenen sütlerde aflatoksin-M1 varlığının ve düzeylerinin HPLC ile araştırılması", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 51, sayı. 3, ss. 174-179, Eyl. 2004 |