This investigation was carried out to determine the effects of diets containing different levels of baker's yeast as a substitute for soybean meal on fattening performance and nutrient digestibility in rabbits. In the experiment a total of 40 weaned New Zealand rabbits (20 female, 20 male) aged 35 days and weighing on average 700 g were used. They were divided into one control and three treatment groups each containing 10 rabbits (5 female, 5 male). Three cages were used for each group. Baker's yeast (Saccharomyces cerevisiae) at the level of 2.5, 5.0 and 7.5% was added to the first, second and third experimental diets as a substitute of soybean meal, respectively. The experimental period lasted 5 weeks. The average values of weekly live weight gain for control group and experimental groups were 156.5, 158.9, 146.1 and 132.5 g, feed consumption values per one kg live weight gain were determined as 3.74, 3.86, 3.88 and 3.96 kg, respectively. The live weight gain was statistically lower (p
Bu araştırma, rasyonlara soya küspesi yerine katılan farklı düzeylerdeki ekmek mayasının büyümekte olan tavşanlarda besi performansı ve besin madde sindirilme dereceleri üzerine etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada 35 günlük, ortalama 700 g ağırlıkta 20 erkek ve 20 dişi olacak şekilde toplam 40 adet Yeni Zelanda ırkı tavşan kullanılmıştır. Her biri onar tavşandan (beş dişi, beş erkek) oluşan, bir kontrol ve üç deneme olmak üzere dört grup düzenlenmiştir. Her bir grup için 3 kafes kullanılmıştır. Birinci, ikinci ve üçüncü deneme grupları rasyonlarına soya küspesi yerine sırasıyla %2.5, 5.0 ve 7.5 düzeylerinde ekmek mayası (Saccharomyces cerevisiae) ilave edilmiştir. Araştırma beş hafta sürdürülmüştür. Araştırma süresince kontrol ve deneme gruplarından elde edilen haftalık canlı ağırlık artışları sırasıyla ortalama 156.5, 158.9, 146.1 ve 132.5 g, bir kg canlı ağırlık artışı için tüketilen yem miktarı ise 3.74, 3.86, 3.88 ve 3.96 kg bulunmuştur. Rasyonunda %7.5 maya bulunan grubun canlı ağırlık artışının kontrol grubuna göre daha düşük (p
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 1 Mart 2005 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2005Cilt: 52 Sayı: 1 |
Bibtex | @editöre mektup { auvfd600136, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {2005}, volume = {52}, number = {1}, pages = {57 - 61}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000000024}, title = {Tavşan rasyonlarında ekmek mayası kullanımının besi performansı ve besin madde sindirilme derecesi üzerine etkisi}, key = {cite}, author = {Oğuz, M. Numan and Yalçın, Sakine} } |
APA | Oğuz, M. N. & Yalçın, S. (2005). Tavşan rasyonlarında ekmek mayası kullanımının besi performansı ve besin madde sindirilme derecesi üzerine etkisi . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 52 (1) , 57-61 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000000024 |
MLA | Oğuz, M. N. , Yalçın, S. "Tavşan rasyonlarında ekmek mayası kullanımının besi performansı ve besin madde sindirilme derecesi üzerine etkisi" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 52 (2005 ): 57-61 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/47524/600136> |
Chicago | Oğuz, M. N. , Yalçın, S. "Tavşan rasyonlarında ekmek mayası kullanımının besi performansı ve besin madde sindirilme derecesi üzerine etkisi". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 52 (2005 ): 57-61 |
RIS | TY - JOUR T1 - Tavşan rasyonlarında ekmek mayası kullanımının besi performansı ve besin madde sindirilme derecesi üzerine etkisi AU - M. NumanOğuz, SakineYalçın Y1 - 2005 PY - 2005 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000000024 DO - 10.1501/Vetfak_0000000024 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 57 EP - 61 VL - 52 IS - 1 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000000024 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000024 Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi Tavşan rasyonlarında ekmek mayası kullanımının besi performansı ve besin madde sindirilme derecesi üzerine etkisi %A M. Numan Oğuz , Sakine Yalçın %T Tavşan rasyonlarında ekmek mayası kullanımının besi performansı ve besin madde sindirilme derecesi üzerine etkisi %D 2005 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 52 %N 1 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000000024 %U 10.1501/Vetfak_0000000024 |
ISNAD | Oğuz, M. Numan , Yalçın, Sakine . "Tavşan rasyonlarında ekmek mayası kullanımının besi performansı ve besin madde sindirilme derecesi üzerine etkisi". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 52 / 1 (Mart 2005): 57-61 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000024 |
AMA | Oğuz M. N. , Yalçın S. Tavşan rasyonlarında ekmek mayası kullanımının besi performansı ve besin madde sindirilme derecesi üzerine etkisi. Ankara Univ Vet Fak Derg. 2005; 52(1): 57-61. |
Vancouver | Oğuz M. N. , Yalçın S. Tavşan rasyonlarında ekmek mayası kullanımının besi performansı ve besin madde sindirilme derecesi üzerine etkisi. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 2005; 52(1): 57-61. |
IEEE | M. N. Oğuz ve S. Yalçın , "Tavşan rasyonlarında ekmek mayası kullanımının besi performansı ve besin madde sindirilme derecesi üzerine etkisi", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 52, sayı. 1, ss. 57-61, Mar. 2005, doi:10.1501/Vetfak_0000000024 |