Memlekeıtiimizde .tavukçuluk ve tavuk sanayiinin gelişmesinin bir çok faideler sağlıyacağına inanıyoruz. Halkımızın hayvani protein ihti yacı esasen yeter derecede karşılanamamaktadır. Bu noksanın, küçük mik yasta yapılacak ev yetiştiriciliği veya muhtelif teşekkül ve çiftliklerin me- todlu çalışmalariyle piyasaya ucuz olarak sevkedecekleri tavuk eti ve yu murtadan kısmen olsun telâfisi mümkündür. Bu gayeye erişmek için'önü müzde aşılması güç ve fakat halli mürrikün bazı proıblemlerin mevcudiyeti inkâr edilemez.
S. Batu’ya göre (5) halen yurdumuzda tavukçuluğun bakımı ve bes lenme şartları geridir. Irklar ise çok karışıktır. Avrupa ve'Amerikada ol duğu gibi muntazam seleksiyonla yetiştirilen saf uklar yoktur. Son sene lerde hariçten getirilen Leghorn ve Rhode Island gibi kültür ırklan mev cut bakım ve beslenme şartlarında tutunamamışlardır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1957 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1957Cilt: 4 Sayı: 01.02 |