İnsanların hayvani protein ihtiyaçlarını karşılıyan en mühim gıda
maddelerinden birinin süt olduğu ma'lumdur; bugün bütün ülkelerde bu süt,
ineklerden temin edilir. Yetiştirieiliktesüt veren inekıCı'den de, normal
olarak, yılda bir yavru almak arzulanan hu'suslardan biridir. İneklerin
süt veriminin artışı buzağılamakla yakından ilgisi olan fiziyolojik bir olay-
,dı:. M uvakkat bir zaman için dahi olsa kısır kalmalar, geniş anlamda yetiştirieilik ~apan müesseseleri büyük ekonomik zararlara sokar inekıCı'in
kısırlığı problemi, yetiştirieilikte, bilhassa veterinerleri yakından ilgilendiren
bir husustur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1962 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1962Cilt: 9 Sayı: 02 |