Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

CARNIVOR'LARDA ENTERECTOMIE VE BARSAK ANASTOMOSE'LARI (ENTERORRHAPIE) ÜZERİNDE DENEYSEL ÇALIŞMA

Yıl 1964, Cilt: 11 Sayı: 01.02, - , 01.01.1964

Öz

Hazım kanalının şirurjisinde teknik esaslar: Gencl olarak kesilen dokularda kesik yüzler dikişle karşı karşıya getirildiğinde, iyileşme bu kesik yüzler
boyunca husule gelen exsudation'un organizasyonu ile gerçekleşir Barsaklar
bu iyileşme şeklini takip etmezler. Le m be rt (I 826) da kesilen barsak uçlarının
sırt sırta gelen sera sa (peritoneal) katların yapışmasiyle iyileştiğini göstermiştir. Bu suretle Lister'in de işaret ettiği gibi b:ırsak dikişlerinde Lembert
dikişi birleşmeyi husule getiren faktörlerin temelini t~şkil etmektedir. 1892
de J. B. M u rp hy'nin yüksüğü barsak şirurjisinde çok populer bir hal almıştır.
Bu yüksük barsak anastomose'unu iki basit esas dahilinde sağlamaktadır:
a) Kesik barsak uçlarırun içeri kıvrılmas: suretiyle periraneal yüzlerin yapışması ve b) kesik uçları tam bir kaynaşma sağlanıncaya kadar birbirine tespit
etmek. BiIahere bu cisimcikler rectum yaliyle çıkmaktadırlar. Son yarım asır
içinde şirurjiyen'ler barsak anastomose'larına iyice adapte olmuşlardır. Barsak
dikişinde esas başarı, emniyetin realizasyonu ile olmaktadır, dikiş barsağın
sağlam olan submucosa'sında yerleşmclidir

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Hayrettin Anteplioğlu

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1964
Yayımlandığı Sayı Yıl 1964Cilt: 11 Sayı: 01.02

Kaynak Göster

APA Anteplioğlu, H. (1964). CARNIVOR’LARDA ENTERECTOMIE VE BARSAK ANASTOMOSE’LARI (ENTERORRHAPIE) ÜZERİNDE DENEYSEL ÇALIŞMA. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 11(01.02).
AMA Anteplioğlu H. CARNIVOR’LARDA ENTERECTOMIE VE BARSAK ANASTOMOSE’LARI (ENTERORRHAPIE) ÜZERİNDE DENEYSEL ÇALIŞMA. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1964;11(01.02).
Chicago Anteplioğlu, Hayrettin. “CARNIVOR’LARDA ENTERECTOMIE VE BARSAK ANASTOMOSE’LARI (ENTERORRHAPIE) ÜZERİNDE DENEYSEL ÇALIŞMA”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 11, sy. 01.02 (Ocak 1964).
EndNote Anteplioğlu H (01 Ocak 1964) CARNIVOR’LARDA ENTERECTOMIE VE BARSAK ANASTOMOSE’LARI (ENTERORRHAPIE) ÜZERİNDE DENEYSEL ÇALIŞMA. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 11 01.02
IEEE H. Anteplioğlu, “CARNIVOR’LARDA ENTERECTOMIE VE BARSAK ANASTOMOSE’LARI (ENTERORRHAPIE) ÜZERİNDE DENEYSEL ÇALIŞMA”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 11, sy. 01.02, 1964.
ISNAD Anteplioğlu, Hayrettin. “CARNIVOR’LARDA ENTERECTOMIE VE BARSAK ANASTOMOSE’LARI (ENTERORRHAPIE) ÜZERİNDE DENEYSEL ÇALIŞMA”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 11/01.02 (Ocak 1964).
JAMA Anteplioğlu H. CARNIVOR’LARDA ENTERECTOMIE VE BARSAK ANASTOMOSE’LARI (ENTERORRHAPIE) ÜZERİNDE DENEYSEL ÇALIŞMA. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1964;11.
MLA Anteplioğlu, Hayrettin. “CARNIVOR’LARDA ENTERECTOMIE VE BARSAK ANASTOMOSE’LARI (ENTERORRHAPIE) ÜZERİNDE DENEYSEL ÇALIŞMA”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 11, sy. 01.02, 1964.
Vancouver Anteplioğlu H. CARNIVOR’LARDA ENTERECTOMIE VE BARSAK ANASTOMOSE’LARI (ENTERORRHAPIE) ÜZERİNDE DENEYSEL ÇALIŞMA. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1964;11(01.02).