Yurdumuza sistemli olarak sokulan ilk kültür sığır ırkının Montafon olması bu ırkın memleket tarım, ekonomi ve coğrafya şartlarına
en uygun ıralara sahip olmasındandır. Bilindiği gibi Montafon daha
doğrusu İsviçre Esmeri süt, et ve iş olmak üzere üç yönlü yetiştirilen
kombine bir sığır ırkıdır ve değişik çevre şartlarına uyma kabiliyetleri
diğer kültür ırkıarına nazaran daha fazladır (3).
Sütün yanı sıra et de sütcü sığır ırkıarının önemli bir verim
yönü olarak mütalaa edilmektedir. Bu yüzden son yıllarda süt ve et
tipine sahip kombine ırkıara karşı yetiştiricilerin alakası oldukça
artmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1968 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1968Cilt: 15 Sayı: 02 |