Yerli peynirlcrimizden keten çuvallar içinde ambalajlanan
Kaşar peynirlerinde uygun ambalaj şartlarının sağlanamaması sebebiyle her yıl Kaşar peyniri üretimimizin bir kısmı kaybedilmektedir. İZMEN (3) Kaşar peynirlerimizde kalın bir kabuk hulunduğuna, kabuk yenmediği için büyük ölçüde zayiat olduğuna işaretle
18 peynir numunesi üzerinde yaptığı incelemede peynirin yenmeyen kabuk nispetinin ortalama % i i .48 olduğunu ve bu nispetin
% 6 ila % 17 .65 arasında değiştiğini tespit etmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1969 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1969Cilt: 16 Sayı: 02 |