Araştırma Makalesi
PDF EndNote BibTex RIS Kaynak Göster

Yıl 1969, Cilt: 16 Sayı: 04, 0 - 0, 01.01.1969
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001782

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

DAĞLIÇ KUZULARINDA DOĞUM VE SÜTTEN KESME AĞIRLIKLARI İLE İLK KIRKIMDA KİRLİ YAPAĞI VERİMİNİN KALlTIM DERECELERİ VE BU KAREKTERLER BAKIMINDAN KOÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Yıl 1969, Cilt: 16 Sayı: 04, 0 - 0, 01.01.1969
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001782

Öz

Hayvanların verimleri genotiple çevrenin ortak etkilerininbir
sonucudur. O halde verimlerin arttırılması, genotip ve çevrenin geliştirilmesine bağlıdır. Genotipi geliştirme yollarından birisi seleksiyondur. Bir yetiştirmede daima damızlık değerleri yüksek olan hayvanların seçilmesi ve kullanılması esasına dayanan seleksiyon, hayvan
varlığımızın islahında oldukça geniş bir yer işgal eder.
~
Fakat seleksiyonda en önemli iş, ele alınan karekterler bakımından genotipi iyi, damı:~lık değeri yüksek hayvanların seçilmesidir. Kalıtım derecesi yüksek olan karekterler (mesela: yapağı verimi) bahis konusu olunca, bu işi kolayca yapmak mümkündür. Bu
durumda fenotip aşağı yukarı genotipin bir aynasıdır ve genotip
hakkında oldukça güvenilir bilgi verebilir. Bu sebeple bir sürüde
yüksek yapağı verimli hayvanlar seçip, bunları kendi aralarında
birleştirmekle seleksiyonda oldukça iyi bir genetik ilerleme kaydedilebilir. Bu ferdi seçim usulü ile sürüyü islah etmek mümkündür.
Fakat bu metodla ilerleme bazen çok yavaş olmaktadır. Aydın bir
yetiştirici tuttuğu bu kayıtlar yardımı ile hangi erkek damızlığın
daha iyi yavrular verdiğini de tesbit edebilir; yavrularına bakmak
suretiyle erkek damızlıklara değer verebilir; yani Progeny Test
uyguluyarak daha hızlı bir genetik artış temin edebilir

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Emin ARITÜRK
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Türkiye

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1969
Yayınlandığı Sayı Yıl 1969Cilt: 16 Sayı: 04

Kaynak Göster

Bibtex @araştırma makalesi { auvfd830533, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1969}, volume = {16}, number = {04}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000001782}, title = {DAĞLIÇ KUZULARINDA DOĞUM VE SÜTTEN KESME AĞIRLIKLARI İLE İLK KIRKIMDA KİRLİ YAPAĞI VERİMİNİN KALlTIM DERECELERİ VE BU KAREKTERLER BAKIMINDAN KOÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ}, key = {cite}, author = {Arıtürk, Emin} }
APA Arıtürk, E. (1969). DAĞLIÇ KUZULARINDA DOĞUM VE SÜTTEN KESME AĞIRLIKLARI İLE İLK KIRKIMDA KİRLİ YAPAĞI VERİMİNİN KALlTIM DERECELERİ VE BU KAREKTERLER BAKIMINDAN KOÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 16 (04) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000001782
MLA Arıtürk, E. "DAĞLIÇ KUZULARINDA DOĞUM VE SÜTTEN KESME AĞIRLIKLARI İLE İLK KIRKIMDA KİRLİ YAPAĞI VERİMİNİN KALlTIM DERECELERİ VE BU KAREKTERLER BAKIMINDAN KOÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 16 (1969 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59885/830533>
Chicago Arıtürk, E. "DAĞLIÇ KUZULARINDA DOĞUM VE SÜTTEN KESME AĞIRLIKLARI İLE İLK KIRKIMDA KİRLİ YAPAĞI VERİMİNİN KALlTIM DERECELERİ VE BU KAREKTERLER BAKIMINDAN KOÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 16 (1969 ): 0-0
RIS TY - JOUR T1 - DAĞLIÇ KUZULARINDA DOĞUM VE SÜTTEN KESME AĞIRLIKLARI İLE İLK KIRKIMDA KİRLİ YAPAĞI VERİMİNİN KALlTIM DERECELERİ VE BU KAREKTERLER BAKIMINDAN KOÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ AU - EminArıtürk Y1 - 1969 PY - 1969 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001782 DO - 10.1501/Vetfak_0000001782 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 16 IS - 04 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001782 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001782 Y2 - 2023 ER -
EndNote %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi DAĞLIÇ KUZULARINDA DOĞUM VE SÜTTEN KESME AĞIRLIKLARI İLE İLK KIRKIMDA KİRLİ YAPAĞI VERİMİNİN KALlTIM DERECELERİ VE BU KAREKTERLER BAKIMINDAN KOÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ %A Emin Arıtürk %T DAĞLIÇ KUZULARINDA DOĞUM VE SÜTTEN KESME AĞIRLIKLARI İLE İLK KIRKIMDA KİRLİ YAPAĞI VERİMİNİN KALlTIM DERECELERİ VE BU KAREKTERLER BAKIMINDAN KOÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ %D 1969 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 16 %N 04 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000001782 %U 10.1501/Vetfak_0000001782
ISNAD Arıtürk, Emin . "DAĞLIÇ KUZULARINDA DOĞUM VE SÜTTEN KESME AĞIRLIKLARI İLE İLK KIRKIMDA KİRLİ YAPAĞI VERİMİNİN KALlTIM DERECELERİ VE BU KAREKTERLER BAKIMINDAN KOÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 16 / 04 (Ocak 1969): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001782
AMA Arıtürk E. DAĞLIÇ KUZULARINDA DOĞUM VE SÜTTEN KESME AĞIRLIKLARI İLE İLK KIRKIMDA KİRLİ YAPAĞI VERİMİNİN KALlTIM DERECELERİ VE BU KAREKTERLER BAKIMINDAN KOÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1969; 16(04): 0-0.
Vancouver Arıtürk E. DAĞLIÇ KUZULARINDA DOĞUM VE SÜTTEN KESME AĞIRLIKLARI İLE İLK KIRKIMDA KİRLİ YAPAĞI VERİMİNİN KALlTIM DERECELERİ VE BU KAREKTERLER BAKIMINDAN KOÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1969; 16(04): 0-0.
IEEE E. Arıtürk , "DAĞLIÇ KUZULARINDA DOĞUM VE SÜTTEN KESME AĞIRLIKLARI İLE İLK KIRKIMDA KİRLİ YAPAĞI VERİMİNİN KALlTIM DERECELERİ VE BU KAREKTERLER BAKIMINDAN KOÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 16, sayı. 04, ss. 0-0, Oca. 1969, doi:10.1501/Vetfak_0000001782