Halkımızn beslenmesinde hayvansal protein kaynaklarından süt
ve mamüııerinin önemi büyüktür. Bu grup besin maddeleri çeşitli
süt mamülleri halinde tüketilirler.
Peyniri er içinde, yurdumuzda, beyaz, kaşar, tulum ve mihciliç
peynirleri üretim ve tüketim bakımından başta gelen yerli peynil'
çeşitlerimizdir. Yerli peynil' çeşitlerimizin dışında yabancı tiplerde
peynil' imalatı sınırlı da olsa yıldan yıla gelişmektedir. Eritme peyniri
imalatı da yıldan yıla artmaktadır. Bu tip peynirlerin cazip ambalajı,
kolay taşınıp saklanabilmeleri ve küçük üniteler halinde olmaları
nedeniyle israf edilmeksizin tüketilme kolaylıkları ve nihayet hoşa
giden lezzet ve aromaları sebebiyle üretim ve tüketim devamlı bir
şekilde gelişme göstermektedir.
Mahallinde yaptığımız incelemelere göre, bir fikir vermek üzere,
İstanbulda Kars Kollektif Şirketi ve Bursada Sayaş gibi iki büyük
firmanın 1965 yılından bugüne kadar eritme peyniri üretimi aşağıya
çıkarılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1970 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1970Cilt: 17 Sayı: 03 |