Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

İNEK SÜTÜ VE YOĞURDU ÜZERİNDE AMİNO ASİT SPEKTRUMU, TOTAL PROTEİN VE LAKTOZ YÖNÜNDEN ARAŞTIRMALAR

Yıl 1972, Cilt: 19 Sayı: 04, 0 - 0, 01.01.1972
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001956

Öz

Suınrnary: The purpose of this study was to investigate the possiblc changes in amino
acid speetrum, protein and lactose contents of milk during fermentation.
In this study, 25 milk and 25 yoghurt samplcs were used. The yoghurt was made in
our laboratory by the incubation of milk which was fermented with 2 % yoghurt yeast at
4O°C for 12 hours.
The amino acid determination was carried out using an automatic amino acid analyzer. The protein content was determined by KjeWdal method and the polarimetric method
was used for the determination of lactose.
The mean values of the amino acids as g fi 00 g of protein in mil k and yoghurt were
as follows, rcspectively:

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yıl 1972, Cilt: 19 Sayı: 04, 0 - 0, 01.01.1972
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001956

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Nihat Bayşu

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1972
Yayımlandığı Sayı Yıl 1972Cilt: 19 Sayı: 04

Kaynak Göster

APA Bayşu, N. (1972). İNEK SÜTÜ VE YOĞURDU ÜZERİNDE AMİNO ASİT SPEKTRUMU, TOTAL PROTEİN VE LAKTOZ YÖNÜNDEN ARAŞTIRMALAR. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 19(04). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001956
AMA Bayşu N. İNEK SÜTÜ VE YOĞURDU ÜZERİNDE AMİNO ASİT SPEKTRUMU, TOTAL PROTEİN VE LAKTOZ YÖNÜNDEN ARAŞTIRMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1972;19(04). doi:10.1501/Vetfak_0000001956
Chicago Bayşu, Nihat. “İNEK SÜTÜ VE YOĞURDU ÜZERİNDE AMİNO ASİT SPEKTRUMU, TOTAL PROTEİN VE LAKTOZ YÖNÜNDEN ARAŞTIRMALAR”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 19, sy. 04 (Ocak 1972). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001956.
EndNote Bayşu N (01 Ocak 1972) İNEK SÜTÜ VE YOĞURDU ÜZERİNDE AMİNO ASİT SPEKTRUMU, TOTAL PROTEİN VE LAKTOZ YÖNÜNDEN ARAŞTIRMALAR. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 19 04
IEEE N. Bayşu, “İNEK SÜTÜ VE YOĞURDU ÜZERİNDE AMİNO ASİT SPEKTRUMU, TOTAL PROTEİN VE LAKTOZ YÖNÜNDEN ARAŞTIRMALAR”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 19, sy. 04, 1972, doi: 10.1501/Vetfak_0000001956.
ISNAD Bayşu, Nihat. “İNEK SÜTÜ VE YOĞURDU ÜZERİNDE AMİNO ASİT SPEKTRUMU, TOTAL PROTEİN VE LAKTOZ YÖNÜNDEN ARAŞTIRMALAR”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 19/04 (Ocak 1972). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001956.
JAMA Bayşu N. İNEK SÜTÜ VE YOĞURDU ÜZERİNDE AMİNO ASİT SPEKTRUMU, TOTAL PROTEİN VE LAKTOZ YÖNÜNDEN ARAŞTIRMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1972;19. doi:10.1501/Vetfak_0000001956.
MLA Bayşu, Nihat. “İNEK SÜTÜ VE YOĞURDU ÜZERİNDE AMİNO ASİT SPEKTRUMU, TOTAL PROTEİN VE LAKTOZ YÖNÜNDEN ARAŞTIRMALAR”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 19, sy. 04, 1972, doi:10.1501/Vetfak_0000001956.
Vancouver Bayşu N. İNEK SÜTÜ VE YOĞURDU ÜZERİNDE AMİNO ASİT SPEKTRUMU, TOTAL PROTEİN VE LAKTOZ YÖNÜNDEN ARAŞTIRMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1972;19(04).