Sununray: Molds were found in iO samples of Konya Moldy Tulum Cheesc, in iO
samples of Diyarbakır White Cheesc containing a special plant and in 71 samples of
Erzincan Tulum Cheese accidentally contaminated with molds.
Isolates which were identificd are as follows:
130 PenicilIium roquefortii, 2 P. chrysogenum,6 P. notatum, 2 P. crustosum, 1 Aspergillus manginii, 2 A. versicolor, i Cladosporium herbarum, i C. macrocarpum, i C. cladosporiodcs, i Alternaria alternata and i Wallcmia sebi.
Forty molds isolates were grown for seven days at 27 oC on YES medium, to investigatc
their ability to produce aflatoxins. Thin Layer Chromatography studies indicated that,
of the forty samples tested, none were found to produce any toxicity.
Özet: Bu çalışmamızda Konya Küflü Tulum Peynirierinden ve Diyarbakır OtIu Beyaz
P~ynirlerinden onar nümunede ve arizi olarak küflenmiş Erzincan Tulum Peynirierinin
küflü yerlerinden alınmış yetmiş bir nümunede bulunan küfler izole ve idantifiyc edilmiş
ve bunların aflatoksinler yönünden toksinojenik kontrolleri yapılmıştır.
Muayeneler sonuncunda peynirierden 130 Penicillium roquefortii, 2 P. chrysogenum,
6. P. notatum, 2 P. crustosum, i Aspcrgillus manginii, 2 A. versicolor, i Cladosporium herbarum, i C. macrocarpum, i C. cladosporioides, i Alternaria alternata ve i Wallemia
sebi izole edilmiştir.
Bu küf suşlarından kırkının kültür ekstraktları aflatoksinler bakımından ince tabaka
kromatografisi ile incelenmiş, konrol suşu olarak kullandığımız Aspcrgillus flavus hariç
hiç birinde aflatoksinlcre rastIanamamıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1974 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1974Cilt: 21 Sayı: 01.02 |