ygulamada, vitellus kesesi 2/3 çekildikten sonra, 15 gün dalakla beslenmiş
yavrulara, 72 gün süre ile üç' ayrı karışımda yem ,'erilmiştir. Uygulama havuzlarına verilen
suyun fiziksel ve kimyasal niteliği, özellikle ısısmın 20 - 22°C, oksijen miktarının f,S-6,7
mg / ı. de olması, her üç grupta veıilen yemin tam olarak değerlendirilmesini etkilemiştir.
Üç grup halinde ayrı rasyon la beslenen yavruların, uygulamanın 27 nci gününde yapılan ilk kontrolde dikkati çekecek şekilde birbirinden farklı büyüdııkleri saptannuştır. i
numaralı yemle beslenen y:wrular, II, III numaralı yemle beslenenlere kıyasla sürat li büyümüşlerdir. Daha sonraki kontroııerde ve uygulamanın sonunda, gruplar arasındaki farklı
büyümenin giderek arttığı yapılan ağırlık ve uzunluk tespitlerinden anlaşılmıştır. Gruplar
arasında bu farklı gelişmeyi etkileyen en önemli faktör, yemlcr arasındaki h,tm protein miktarı olmuştur. Uygulamada kuııanılan i numaralı yemde % 43/)8, ır nuınaralı yernde %
% 41,09, III numaralı yemdc % 19 oranında ham protc'in buluııınaktadır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1977 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1977Cilt: 24 Sayı: 02 |