Su ve çeşitli yemlerin gösterilmesinden önce, gösterilmesi sırasında, yeınlemenin bitiminden hemen sonra; merme salgısında ve ısısında oluşacak değişimleri saptamak amacıyla ele alınan b" çalışma 15 inek üzerinde yapılmıştır. Bu amaçla su, kuru
yonca, süt ineği yoğun yemi, hayvan pancarı ve samanın etkileri incelenerek elde edilen sonuçlar istatistiksel olarak değerlendirilmiştir. (Tablo I, i i, III ve IV).
Tüm yemierden sonra men ne salglSında bir artma saptanmıştır. Bu artış; sırasıyle hayvan pancarımn yenmesinden sonra, süt ineği yoğun yeminin yenmesi, kuru yonca yenmesi,
hayvan pancarının gösteriıın~i, süt ineği yoğun yeminin gösterilmesi, kuru yonca gösterilmesi, saman yenmesi vc saman göster ilmesiyle olmuştur
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1977 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1977Cilt: 24 Sayı: 02 |