Araştırma, Olkemizde üretilen ba;:.ıkarma )'emlerin veyım ham ml!ddelerinin aflatoksin Bı yö'nündm durumlarını saptamak amacı ile )'apılmıştır.
Jı1ateı)!al olarak, A. O. Veteriner Fakültesi Yem Maddeleri ve Hayvan
Besleme Kürsiisü' Ile muayene edilmek üzpe, f~şitli kaynaklardan gönderilen
92 adet yem numenesi işlenmiştir.
Yalın;:. bir adet (zvciv yemi numunesinin 30 ppb miktarında aflatoksin
Bı içerdi.ği, bu numunede Aspergillus flavus Link. Aspergillus fumigatus Fm.,
ve bazı Penicillium türlerinin bulunduğu Aspergillusflavus Link'in bol miktarda
rJlatoksin Bı ürettilfi saptanmıştır.
BU({l,ular, hayvan )'emlerinin üretiminden tüketimine kadar geçirdikleri her
aşamada, hijyen koşullarının titidikle lJ]gulanmClJıgerektiğini, aksi takdirde
toksinoJen aspergillusların süratle gelişerek toksin salgılayabilecekleri fikrini
o/'l{rya koymaktadır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1979 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1979Cilt: 26 Sayı: 01.02 |