: lnek sütünden fiğ olarak, pastörize edilerek ve pastörize süte starter ilave edilerek (S. cremoris % 95-98,. S. lactis % 2-5) yapılan salamura
beyaz peynirlerde, olgunlaşma süresince hijyen indeksi bazı mikroorganizmalarırt
sayıları septanmıştır.
Genel mikroorganizma sayıları i5 günlük pastörize süt peynirlerinde 1.5
X l091g, starter ilave edilmiş pastö'rize süt peynirIerinde 1.8 X ıo9
lg, fiğ süt
peynirIerinde 8.8 X ıo91g iken 90 günlük peynirlerde sırasryla 1.0 X l08
1g,
8.8 X ıo'
lg ve 1.1 X 1081g olarak bulunmuştur.
Aynı sıra dahilinde koliform bakteri sayısı 15 güıdük pe.;ınirlerde 3.5 X
ıos 19, 3.3 X l04
1g, 8.3 X ıos 19, 90 günlük peynirlerde 2.6 X l04
1g, 4.0
X 102 19, 7.5 X ı041g,. strifilokok'ların sayıları 15 günlük peyıtirlerde 2.5
X ıoSlg, 3.5 X l041g, 8.0 X ıoS
19,. go günlük peynirlerde 3.0 X ı03
1g,
1.5 X ıo3
lg, 4.2 X 104
19,. maya ve küj sayıları i5 günlük peynirlerde 1.5
X ı031g, 9.0 X ı031g, 1.i X ı04
1g,. 90 günlük peynirlerde 5.0 X 103
19,
2.0 X ı031g ve 1.5 X ı031g olarak saptanmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1979 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1979Cilt: 26 Sayı: 03.04 |