Araştırma Makalesi
PDF EndNote BibTex RIS Kaynak Göster

Yıl 1980, Cilt: 27 Sayı: 03.04, 0 - 0, 01.01.1980
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000840

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ

Yıl 1980, Cilt: 27 Sayı: 03.04, 0 - 0, 01.01.1980
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000840

Öz

Et ve ürünlerinin su aktivitesi (aw) de,ğerinin bilinmesi günden
güne önem kazanmaktadır. Çünkü gıda maddelerinde bulunan mikroorganizmaların yaşamları, çoğalmaları ve madde değişimi yapabilmeleri su aktivitesi
değeri ile yakZlldan ilişkilidir. Hatla et ürününün su aktivitesi ile pH değerleri
saptanarak o ürünün dayanıklılığı üzerinde karar vermek olasıdır.
Su aktivitesi değeri, belli bir sıcaklıkta bulunan gıda maddıuinin buhar
basıneın uz, aynı ısıdaki en yüksek buhar basıncına bölümüyle elde edilir. Bu değer, et vrya ürünlerinde mikroorganizma/ar tarafından kullanabilen suyun
ölçüsüyle ifade edilm~ktedir. Bundan dolayı, su aktivitesi ve pH-değerleri bilinen bir mamülün saklanma derecesi ve dayanıklılığı hakkında karar vermek
geniş ölçüde söz konusu olmaktadır.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Yalçın YILDIRIM
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Türkiye

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1980
Yayınlandığı Sayı Yıl 1980Cilt: 27 Sayı: 03.04

Kaynak Göster

Bibtex @araştırma makalesi { auvfd838052, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1980}, volume = {27}, number = {03.04}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000000840}, title = {ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ}, key = {cite}, author = {Yıldırım, Yalçın} }
APA Yıldırım, Y. (1980). ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 27 (03.04) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000000840
MLA Yıldırım, Y. "ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 27 (1980 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59919/838052>
Chicago Yıldırım, Y. "ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 27 (1980 ): 0-0
RIS TY - JOUR T1 - ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ AU - YalçınYıldırım Y1 - 1980 PY - 1980 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000000840 DO - 10.1501/Vetfak_0000000840 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 27 IS - 03.04 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000000840 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000840 Y2 - 2023 ER -
EndNote %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ %A Yalçın Yıldırım %T ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ %D 1980 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 27 %N 03.04 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000000840 %U 10.1501/Vetfak_0000000840
ISNAD Yıldırım, Yalçın . "ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 27 / 03.04 (Ocak 1980): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000840
AMA Yıldırım Y. ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1980; 27(03.04): 0-0.
Vancouver Yıldırım Y. ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1980; 27(03.04): 0-0.
IEEE Y. Yıldırım , "ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 27, sayı. 03.04, ss. 0-0, Oca. 1980, doi:10.1501/Vetfak_0000000840