Et ve ürünlerinin su aktivitesi (aw) de,ğerinin bilinmesi günden
güne önem kazanmaktadır. Çünkü gıda maddelerinde bulunan mikroorganizmaların yaşamları, çoğalmaları ve madde değişimi yapabilmeleri su aktivitesi
değeri ile yakZlldan ilişkilidir. Hatla et ürününün su aktivitesi ile pH değerleri
saptanarak o ürünün dayanıklılığı üzerinde karar vermek olasıdır.
Su aktivitesi değeri, belli bir sıcaklıkta bulunan gıda maddıuinin buhar
basıneın uz, aynı ısıdaki en yüksek buhar basıncına bölümüyle elde edilir. Bu değer, et vrya ürünlerinde mikroorganizma/ar tarafından kullanabilen suyun
ölçüsüyle ifade edilm~ktedir. Bundan dolayı, su aktivitesi ve pH-değerleri bilinen bir mamülün saklanma derecesi ve dayanıklılığı hakkında karar vermek
geniş ölçüde söz konusu olmaktadır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1980 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 1980Cilt: 27 Sayı: 03.04 |
Bibtex | @araştırma makalesi { auvfd838052, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1980}, volume = {27}, number = {03.04}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000000840}, title = {ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ}, key = {cite}, author = {Yıldırım, Yalçın} } |
APA | Yıldırım, Y. (1980). ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 27 (03.04) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000000840 |
MLA | Yıldırım, Y. "ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 27 (1980 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59919/838052> |
Chicago | Yıldırım, Y. "ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 27 (1980 ): 0-0 |
RIS | TY - JOUR T1 - ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ AU - YalçınYıldırım Y1 - 1980 PY - 1980 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000000840 DO - 10.1501/Vetfak_0000000840 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 27 IS - 03.04 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000000840 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000840 Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ %A Yalçın Yıldırım %T ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ %D 1980 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 27 %N 03.04 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000000840 %U 10.1501/Vetfak_0000000840 |
ISNAD | Yıldırım, Yalçın . "ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 27 / 03.04 (Ocak 1980): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000840 |
AMA | Yıldırım Y. ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1980; 27(03.04): 0-0. |
Vancouver | Yıldırım Y. ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1980; 27(03.04): 0-0. |
IEEE | Y. Yıldırım , "ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 27, sayı. 03.04, ss. 0-0, Oca. 1980, doi:10.1501/Vetfak_0000000840 |