Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1980, Cilt: 27 Sayı: 03.04, 0 - 0, 01.01.1980
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000840

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ

Yıl 1980, Cilt: 27 Sayı: 03.04, 0 - 0, 01.01.1980
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000840

Öz

Et ve ürünlerinin su aktivitesi (aw) de,ğerinin bilinmesi günden
güne önem kazanmaktadır. Çünkü gıda maddelerinde bulunan mikroorganizmaların yaşamları, çoğalmaları ve madde değişimi yapabilmeleri su aktivitesi
değeri ile yakZlldan ilişkilidir. Hatla et ürününün su aktivitesi ile pH değerleri
saptanarak o ürünün dayanıklılığı üzerinde karar vermek olasıdır.
Su aktivitesi değeri, belli bir sıcaklıkta bulunan gıda maddıuinin buhar
basıneın uz, aynı ısıdaki en yüksek buhar basıncına bölümüyle elde edilir. Bu değer, et vrya ürünlerinde mikroorganizma/ar tarafından kullanabilen suyun
ölçüsüyle ifade edilm~ktedir. Bundan dolayı, su aktivitesi ve pH-değerleri bilinen bir mamülün saklanma derecesi ve dayanıklılığı hakkında karar vermek
geniş ölçüde söz konusu olmaktadır.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Yalçın Yıldırım

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1980
Yayımlandığı Sayı Yıl 1980Cilt: 27 Sayı: 03.04

Kaynak Göster

APA Yıldırım, Y. (1980). ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 27(03.04). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000840
AMA Yıldırım Y. ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1980;27(03.04). doi:10.1501/Vetfak_0000000840
Chicago Yıldırım, Yalçın. “ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 27, sy. 03.04 (Ocak 1980). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000840.
EndNote Yıldırım Y (01 Ocak 1980) ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 27 03.04
IEEE Y. Yıldırım, “ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 27, sy. 03.04, 1980, doi: 10.1501/Vetfak_0000000840.
ISNAD Yıldırım, Yalçın. “ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 27/03.04 (Ocak 1980). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000840.
JAMA Yıldırım Y. ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1980;27. doi:10.1501/Vetfak_0000000840.
MLA Yıldırım, Yalçın. “ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 27, sy. 03.04, 1980, doi:10.1501/Vetfak_0000000840.
Vancouver Yıldırım Y. ET VE ÜRÜNLERİNİN SU AKTİVİTESİ (Wa) DEĞERLERİ VE ÖNEMİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1980;27(03.04).