Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1982, Cilt: 29 Sayı: 03.04, 0 - 0, 01.01.1982
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000133

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

SÜT YEMİ VE ÇİĞ SÜTTE AFLATOKSİN KALlnTlLARININ KROMATOGRAFİK YÖNTEM İLE ARAŞTlRILMASI*

Yıl 1982, Cilt: 29 Sayı: 03.04, 0 - 0, 01.01.1982
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000133

Öz

Bu çalışma, süt yemi veçiğ süt te aflatoksin kalıntılarının düzeylerini
ince tabaka kromatografisi (ITK) ileyarı-nice! olarak belirlemek arrıacıileyapıldı.
i06 süt ineği yemi ve 38 çiğ süt örneğinde analizler gerçekleştirildi.
Numünelerden aflatoksinler MESRIPOUR ve NESHEIM tarafından bildirilen
yönteme göre ekstrakte edilip, temizlendikten sonra J. T. K. 'de analiz edildi.
106 süt ineği yeminden 21'inde 0.0125 p.p.m. düzeyinde aflatoksin
kalıntısı bulundu. Aflatoksin kalıntısı belirlenen örneklerin % 1oo'ününde
AFBı'e, % 33. 3'ünde AFCı'e, % 9. 5'inde AFB' ıye ve % 4. 8'inde AFCı'ye rast/andı. Aflatoksin kalıntısı bulunan tüm örneklerdeki aflatoksin çeşitlerinin
düzeyi ortalama AFBı- 0.008, AFBı -0.003, AFGı
-0.0121. ve AFGı
-0.004 p. p.m. olarak saptandı. Çiğ süt örneklerinin % 5. 7'sinde 0.0004
p.p.m. düzeyinde AFMı bulundu.
Bulgular tartışıldı. Süt ineği yemi ve çiğ sütle qflatoksin kalıntısı miktarının düşük düzeyde olmasına karşılık yemlerde ya)'gın bir kirlenmenin
olduğu ve bunun da uzun sürede hayvancılık endüstrisinde olumsuz etkiler yapabileceği kanısına varıldı.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Sezai Kaya

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1982
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982Cilt: 29 Sayı: 03.04

Kaynak Göster

APA Kaya, S. (1982). SÜT YEMİ VE ÇİĞ SÜTTE AFLATOKSİN KALlnTlLARININ KROMATOGRAFİK YÖNTEM İLE ARAŞTlRILMASI*. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 29(03.04). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000133
AMA Kaya S. SÜT YEMİ VE ÇİĞ SÜTTE AFLATOKSİN KALlnTlLARININ KROMATOGRAFİK YÖNTEM İLE ARAŞTlRILMASI*. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1982;29(03.04). doi:10.1501/Vetfak_0000000133
Chicago Kaya, Sezai. “SÜT YEMİ VE ÇİĞ SÜTTE AFLATOKSİN KALlnTlLARININ KROMATOGRAFİK YÖNTEM İLE ARAŞTlRILMASI*”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 29, sy. 03.04 (Ocak 1982). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000133.
EndNote Kaya S (01 Ocak 1982) SÜT YEMİ VE ÇİĞ SÜTTE AFLATOKSİN KALlnTlLARININ KROMATOGRAFİK YÖNTEM İLE ARAŞTlRILMASI*. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 29 03.04
IEEE S. Kaya, “SÜT YEMİ VE ÇİĞ SÜTTE AFLATOKSİN KALlnTlLARININ KROMATOGRAFİK YÖNTEM İLE ARAŞTlRILMASI*”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 29, sy. 03.04, 1982, doi: 10.1501/Vetfak_0000000133.
ISNAD Kaya, Sezai. “SÜT YEMİ VE ÇİĞ SÜTTE AFLATOKSİN KALlnTlLARININ KROMATOGRAFİK YÖNTEM İLE ARAŞTlRILMASI*”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 29/03.04 (Ocak 1982). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000133.
JAMA Kaya S. SÜT YEMİ VE ÇİĞ SÜTTE AFLATOKSİN KALlnTlLARININ KROMATOGRAFİK YÖNTEM İLE ARAŞTlRILMASI*. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1982;29. doi:10.1501/Vetfak_0000000133.
MLA Kaya, Sezai. “SÜT YEMİ VE ÇİĞ SÜTTE AFLATOKSİN KALlnTlLARININ KROMATOGRAFİK YÖNTEM İLE ARAŞTlRILMASI*”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 29, sy. 03.04, 1982, doi:10.1501/Vetfak_0000000133.
Vancouver Kaya S. SÜT YEMİ VE ÇİĞ SÜTTE AFLATOKSİN KALlnTlLARININ KROMATOGRAFİK YÖNTEM İLE ARAŞTlRILMASI*. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1982;29(03.04).