Editöre Mektup
PDF BibTex RIS Kaynak Göster

Yıl 1985, Cilt: 32 Sayı: 01, 0 - 0, 01.01.1985
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000340

Öz

Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler

Yıl 1985, Cilt: 32 Sayı: 01, 0 - 0, 01.01.1985
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000340

Öz

F'ermente sucuklar yapılarınd'a yüksek miktarda protein ve yağa
ilaveten tuz, şeker ve baharat gibi katkı maddelerini de ıçerirler. Ayrıca
uzun bir süre olgunlaştırılırlar. Olgunl~ma sırasında rutubet oranının
azalmasına bağlı olarak daha ıyi bir yapıya sahip olurlar. İşte tüm bu
nedenlerden ötürü, fermente sucuklar ('ldukça yüksek besleyici değere, belirgin hoş bir leaete ve iyı bir tekstüre sahiptirler.
Fermente sucuklarda istenilen lezzet, aroma, renk ve tekstürün olu~tu.
rulabilmesi, sucuk yapımında kullanılacak ham maddenin kalitesine,. katkı
maddelerinin, özellıkle baharatın çeşit ve niteliklerine,. pH değerinin a.~almasına,. ve olgunlaşma sırasında sucukların protein, yağ ve karbonhidratlarında oluşan biyokimyasal reaksiyonlara bağlıdır. Bu reaksiyonlar sucuk ham maddelerinde doğalolarak bulunanlar ile suwk mikr~rlarası/lln oluşturduğu enzimler tarafından oluştumlur.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Metin ÇINAR
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Türkiye

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1985
Yayınlandığı Sayı Yıl 1985Cilt: 32 Sayı: 01

Kaynak Göster

Bibtex @editöre mektup { auvfd841770, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1985}, volume = {32}, number = {01}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000000340}, title = {Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler}, key = {cite}, author = {Çınar, Metin} }
APA Çınar, M. (1985). Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 32 (01) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000000340
MLA Çınar, M. "Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32 (1985 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59930/841770>
Chicago Çınar, M. "Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32 (1985 ): 0-0
RIS TY - JOUR T1 - Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler AU - MetinÇınar Y1 - 1985 PY - 1985 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000000340 DO - 10.1501/Vetfak_0000000340 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 32 IS - 01 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000000340 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000340 Y2 - 2023 ER -
EndNote %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler %A Metin Çınar %T Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler %D 1985 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 32 %N 01 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000000340 %U 10.1501/Vetfak_0000000340
ISNAD Çınar, Metin . "Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32 / 01 (Ocak 1985): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000340
AMA Çınar M. Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1985; 32(01): 0-0.
Vancouver Çınar M. Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1985; 32(01): 0-0.
IEEE M. Çınar , "Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 32, sayı. 01, ss. 0-0, Oca. 1985, doi:10.1501/Vetfak_0000000340