Editöre Mektup
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1985, Cilt: 32 Sayı: 01, 0 - 0, 01.01.1985
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000340

Öz

Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler

Yıl 1985, Cilt: 32 Sayı: 01, 0 - 0, 01.01.1985
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000340

Öz

F'ermente sucuklar yapılarınd'a yüksek miktarda protein ve yağa
ilaveten tuz, şeker ve baharat gibi katkı maddelerini de ıçerirler. Ayrıca
uzun bir süre olgunlaştırılırlar. Olgunl~ma sırasında rutubet oranının
azalmasına bağlı olarak daha ıyi bir yapıya sahip olurlar. İşte tüm bu
nedenlerden ötürü, fermente sucuklar ('ldukça yüksek besleyici değere, belirgin hoş bir leaete ve iyı bir tekstüre sahiptirler.
Fermente sucuklarda istenilen lezzet, aroma, renk ve tekstürün olu~tu.
rulabilmesi, sucuk yapımında kullanılacak ham maddenin kalitesine,. katkı
maddelerinin, özellıkle baharatın çeşit ve niteliklerine,. pH değerinin a.~almasına,. ve olgunlaşma sırasında sucukların protein, yağ ve karbonhidratlarında oluşan biyokimyasal reaksiyonlara bağlıdır. Bu reaksiyonlar sucuk ham maddelerinde doğalolarak bulunanlar ile suwk mikr~rlarası/lln oluşturduğu enzimler tarafından oluştumlur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Metin Çınar

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1985
Yayımlandığı Sayı Yıl 1985Cilt: 32 Sayı: 01

Kaynak Göster

APA Çınar, M. (1985). Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 32(01). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000340
AMA Çınar M. Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1985;32(01). doi:10.1501/Vetfak_0000000340
Chicago Çınar, Metin. “Olgunlaşma sırasında sucukların Besin öğelerindeki değişiklikler”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32, sy. 01 (Ocak 1985). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000340.
EndNote Çınar M (01 Ocak 1985) Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32 01
IEEE M. Çınar, “Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 32, sy. 01, 1985, doi: 10.1501/Vetfak_0000000340.
ISNAD Çınar, Metin. “Olgunlaşma sırasında sucukların Besin öğelerindeki değişiklikler”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32/01 (Ocak 1985). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000340.
JAMA Çınar M. Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1985;32. doi:10.1501/Vetfak_0000000340.
MLA Çınar, Metin. “Olgunlaşma sırasında sucukların Besin öğelerindeki değişiklikler”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 32, sy. 01, 1985, doi:10.1501/Vetfak_0000000340.
Vancouver Çınar M. Olgunlaşma sırasında sucukların besin öğelerindeki değişiklikler. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1985;32(01).