Bu araştırma Türkiye'nin farklı yerlerinden temin edilen kanatlı
karma yem ve yem hammaddelerinde metabolize olabilir enerji miktarlarının
belirlenmesi için yapıldı.
Yem ve yem hammaddelerinde metabolize olabilir enerji değerlerinin
hesaplanması için Carpenter ve Clegg'in öngiirdüğü formül ile Titusun formülü
kullanıldı. Bu formüllerden elde edilen sonuçlar standart değerler ile karşılaştınldı.
Yulaf ve soya fasulyesi küspesinde her iki formülünde kullanılabileceği
tespit edildi. Aıpa, buğday, mısır, buğday kepeği, ayçiçeği küspesi ve pamuk
tohumu küspelerinde ise Titus'un formülünün kullanılmasının daha güvenilir
sonuçlar verdiği bulundu. Et-kemik unu ve balık ununda her iki formülden de
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1985 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1985Cilt: 32 Sayı: 02 |