Bu rapor yazar tarafından 1985 yılında 2 ay süre iLe Japonya'
da yapıLan incelemelere dayanarak hazırlanmıştır .
Japonya' da son 20yıl içinde /zayvancıl~kalamnda hıdı bir ilerleme meydana
gelmiştir. Bu süre içinde biryandan hayvancılıkla uğraşan çiftlik sayısı azalırken
diğer taraftan her bir (ijilikdeki /za]van sayısı artmıştır. Bu arada /zer bir ha]-
vandan sağlanan verimlerde de devamlı bir ]ükselme mC)'dana gelmiştir. Kullanılan ha]vaıı ırkları arasında sül sı,ğırcılığında Holştapı, el sığırcılı<~lIlda
Japon siya/z sığın çoğunluğu oluşturur. Domuz yetiştiriciliği ve domuz eti üretimi iinde gelen bir hayvancılık faaliyetidir. l'iımurta ve tavuk eti üretimi toplam
hayvansal ürünler üretiminin % 30 W/lt oluşturur. Vlkede ko.,vun, keçi, at ve
manda sayıları çok azdır. Ha]vancılığın ıslahında yetiştirici dernekleri iinemıi
bir role sahiptir.
}apon]a' da ha)'vancılık için en bü)'ük sınırlayıcı faktör arazi darlı<~ıve
ona bağlı olarak )'em üretimi yetersizliğidir. Vlkede kullanılan kaba ve kesif
yemin yarıdan fazlası ithal yolu ile karşılanmaktadır.
Ha)'vancılık alamndaki araştırmalar üniversitelerin Veteriner ve Ziraat
Fakülteleri, Tanm-Orman ve Balıkcılık Bakanlığına bağlı araştırma istasyonları, bölgesel araştırma istas)'onları /Je Hayvancılık Endüstrisi J1illi Enstitiisiinde yürütülmektedir. Sonuncu kuruluş /zer türlü modern araç, gereç ve tesisletle bu konuda önemli imkfinlara sahil) bir merkezdir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1986 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1986Cilt: 33 Sayı: 01 |