Bu araştırma yumurtlama döneminde bulunan 10-11 ayhk
on adet beyaz leghorn tavuk üzerinde yapıldı. Susuzluk öncesi, normal
yem ve su verilen tavuklardan PC V, serum total kolesterol düzeyleri
ile vücut ağtrhkları ve ısıları almdı. Bu ölçümler alındıktan sonra tavuklar susuz bırakılarak normal yenılemeye devam edildi. Ölçümler
susuzluğun 6. gününde tekrarlandı.
Deneme öncesi PCV % 28.1, serum total kolesıerol 148.3 mg /
100 ml, vücut ağırlığı 1.622 kg ve vücul ısısı 40.96°C olarak bulundu.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1988 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 1988Cilt: 35 Sayı: 01 |
Bibtex | @araştırma makalesi { auvfd844628, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1988}, volume = {35}, number = {01}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000001130}, title = {TAVUKLARDA SUSUZ BıRAKıLMANIN ETKıLERı}, key = {cite}, author = {Emre, Bahri} } |
APA | Emre, B. (1988). TAVUKLARDA SUSUZ BıRAKıLMANIN ETKıLERı . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 35 (01) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000001130 |
MLA | Emre, B. "TAVUKLARDA SUSUZ BıRAKıLMANIN ETKıLERı" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 35 (1988 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59939/844628> |
Chicago | Emre, B. "TAVUKLARDA SUSUZ BıRAKıLMANIN ETKıLERı". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 35 (1988 ): 0-0 |
RIS | TY - JOUR T1 - TAVUKLARDA SUSUZ BıRAKıLMANIN ETKıLERı AU - BahriEmre Y1 - 1988 PY - 1988 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001130 DO - 10.1501/Vetfak_0000001130 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 35 IS - 01 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001130 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001130 Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi TAVUKLARDA SUSUZ BıRAKıLMANIN ETKıLERı %A Bahri Emre %T TAVUKLARDA SUSUZ BıRAKıLMANIN ETKıLERı %D 1988 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 35 %N 01 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000001130 %U 10.1501/Vetfak_0000001130 |
ISNAD | Emre, Bahri . "TAVUKLARDA SUSUZ BıRAKıLMANIN ETKıLERı". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 35 / 01 (Ocak 1988): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001130 |
AMA | Emre B. TAVUKLARDA SUSUZ BıRAKıLMANIN ETKıLERı. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1988; 35(01): 0-0. |
Vancouver | Emre B. TAVUKLARDA SUSUZ BıRAKıLMANIN ETKıLERı. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1988; 35(01): 0-0. |
IEEE | B. Emre , "TAVUKLARDA SUSUZ BıRAKıLMANIN ETKıLERı", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 35, sayı. 01, ss. 0-0, Oca. 1988, doi:10.1501/Vetfak_0000001130 |