Bu çahşma ile radurizasyon ve paketlemenin 0-3 C o de depolanan hamsi bahğm1l1 korunma süresi, duyusal, kimyasal ve mikrobiorolojik kalitesi üzerine etkileri incelendi, Vakıtm, CO'!.,:hava (60+40)
ve normal atmosfer altmda paketlenen taze balik örneklerine i kGy
doz uygulandı. Depolama öncesi çiğ ve pişirilmiş olarak yaprlan organolep/ik muayenelerde, lşmlannllş ve lş1l11anmamışbahk örnekleri arasmda
önemli bir farkhlik bulıınmadı. i kGy dozla ışmlaııan hamsi örneklerinin
0-3 Co deki korunma süreleri normal atmo!Jfer altmda paketlemelerde
iO gün, vakum ve COı
ortam h paketlemelerde ı3 gün olarak bıııundu.
Vakum-ışmlama ve C01-ışmlama komhinasyonlannm aerob ik mezofilik
ve anaerobik ve fakültatif' anaerobik mikroorganizmalar üzerine daha
etkili olduklan görüldü. lşmlanmış ve ışmlanmamış örneklerin TV B-N
değerlerinin depolama süresince organoleptik det!işikliklerle iyi korelasyon verdiği belirlendi. Sonuçta vakum paketleme ile birlikte i kGy doz
uygulamas1l1m, taze hamsi balrğm1l10-3 oC de korunma süresini kontrola
göre 9 gün daha fazla uzatarak tercih edilir durumda olduğu hulundıı.
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1988 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 1988Cilt: 35 Sayı: 02.03 |
Bibtex | @araştırma makalesi { auvfd845033, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1988}, volume = {35}, number = {02.03}, pages = {238 - 245}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000001157}, title = {EFFECT OF RADURIZATlON AND PACKAGING ON THE SHELF-LIFE AND QUALlTY OF THE ANCHOVY (ENGRAULiS ENCRASİCALUS) 1}, key = {cite}, author = {Mutluer, Bülent} } |
APA | Mutluer, B. (1988). EFFECT OF RADURIZATlON AND PACKAGING ON THE SHELF-LIFE AND QUALlTY OF THE ANCHOVY (ENGRAULiS ENCRASİCALUS) 1 . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 35 (02.03) , 238-245 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000001157 |
MLA | Mutluer, B. "EFFECT OF RADURIZATlON AND PACKAGING ON THE SHELF-LIFE AND QUALlTY OF THE ANCHOVY (ENGRAULiS ENCRASİCALUS) 1" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 35 (1988 ): 238-245 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59940/845033> |
Chicago | Mutluer, B. "EFFECT OF RADURIZATlON AND PACKAGING ON THE SHELF-LIFE AND QUALlTY OF THE ANCHOVY (ENGRAULiS ENCRASİCALUS) 1". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 35 (1988 ): 238-245 |
RIS | TY - JOUR T1 - EFFECT OF RADURIZATlON AND PACKAGING ON THE SHELF-LIFE AND QUALlTY OF THE ANCHOVY (ENGRAULiS ENCRASİCALUS) 1 AU - BülentMutluer Y1 - 1988 PY - 1988 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001157 DO - 10.1501/Vetfak_0000001157 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 238 EP - 245 VL - 35 IS - 02.03 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000001157 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001157 Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi EFFECT OF RADURIZATlON AND PACKAGING ON THE SHELF-LIFE AND QUALlTY OF THE ANCHOVY (ENGRAULiS ENCRASİCALUS) 1 %A Bülent Mutluer %T EFFECT OF RADURIZATlON AND PACKAGING ON THE SHELF-LIFE AND QUALlTY OF THE ANCHOVY (ENGRAULiS ENCRASİCALUS) 1 %D 1988 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 35 %N 02.03 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000001157 %U 10.1501/Vetfak_0000001157 |
ISNAD | Mutluer, Bülent . "EFFECT OF RADURIZATlON AND PACKAGING ON THE SHELF-LIFE AND QUALlTY OF THE ANCHOVY (ENGRAULiS ENCRASİCALUS) 1". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 35 / 02.03 (Ocak 1988): 238-245 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001157 |
AMA | Mutluer B. EFFECT OF RADURIZATlON AND PACKAGING ON THE SHELF-LIFE AND QUALlTY OF THE ANCHOVY (ENGRAULiS ENCRASİCALUS) 1. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1988; 35(02.03): 238-245. |
Vancouver | Mutluer B. EFFECT OF RADURIZATlON AND PACKAGING ON THE SHELF-LIFE AND QUALlTY OF THE ANCHOVY (ENGRAULiS ENCRASİCALUS) 1. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1988; 35(02.03): 238-245. |
IEEE | B. Mutluer , "EFFECT OF RADURIZATlON AND PACKAGING ON THE SHELF-LIFE AND QUALlTY OF THE ANCHOVY (ENGRAULiS ENCRASİCALUS) 1", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 35, sayı. 02.03, ss. 238-245, Oca. 1988, doi:10.1501/Vetfak_0000001157 |