Bu makalenin amacı insan ve hayvanlarda mikatoksinlerden
ileri gelen patensiyel tehlikeler incelendi. Bilindiği gibi, yem veya besinler
insan ya da hayvanlar tarafindan tüketilmeden önce harmanlama, depolama, çeşitli işlemler ve taşıma esnas1l1da sıkça l11ikotoksin oluşturan
mantarlarla bulaşırlar. Bu makalede, yem ve besinlerde !difYenme ve
mikotoksin oluşumunu teşvik eden faktör/eı ile küjlenmiş maddeleıin
hijyenik kaliteleri, bu tür maddeleri tüketme dUlumundaki insan ve hayvanlarda, karsinojenik risk de dahil, akut ve kronik zehirlenme yönünden
önemleri, yem ve besinlerde bulunmasına izin verilen mikotoksin düzeyleri ile mikotoksin zehirlenmelerinin tanı, sağıtım, önleme ve kontroluna
ilişkin bilgiler verildi
Kaya, S. (1987). YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 36(01). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001218
AMA
Kaya S. YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. January 1987;36(01). doi:10.1501/Vetfak_0000001218
Chicago
Kaya, Sezai. “YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 36, no. 01 (January 1987). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001218.
EndNote
Kaya S (January 1, 1987) YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 36 01
IEEE
S. Kaya, “YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, vol. 36, no. 01, 1987, doi: 10.1501/Vetfak_0000001218.
ISNAD
Kaya, Sezai. “YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 36/01 (January 1987). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000001218.
JAMA
Kaya S. YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1987;36. doi:10.1501/Vetfak_0000001218.
MLA
Kaya, Sezai. “YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 36, no. 01, 1987, doi:10.1501/Vetfak_0000001218.
Vancouver
Kaya S. YEM VE BESİNLERDEKİ MİKOTOKSİNLER: İNSAN VE HAYVAN SAĞLIGI İÇİN ÖNEMLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1987;36(01).