Bu makalenin amacı insan ve hayvanlarda mikatoksinlerden
ileri gelen patensiyel tehlikeler incelendi. Bilindiği gibi, yem veya besinler
insan ya da hayvanlar tarafindan tüketilmeden önce harmanlama, depolama, çeşitli işlemler ve taşıma esnas1l1da sıkça l11ikotoksin oluşturan
mantarlarla bulaşırlar. Bu makalede, yem ve besinlerde !difYenme ve
mikotoksin oluşumunu teşvik eden faktör/eı ile küjlenmiş maddeleıin
hijyenik kaliteleri, bu tür maddeleri tüketme dUlumundaki insan ve hayvanlarda, karsinojenik risk de dahil, akut ve kronik zehirlenme yönünden
önemleri, yem ve besinlerde bulunmasına izin verilen mikotoksin düzeyleri ile mikotoksin zehirlenmelerinin tanı, sağıtım, önleme ve kontroluna
ilişkin bilgiler verildi
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1987 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1989Cilt: 36 Sayı: 01 |