Bu çalışmada, konsantre yemlere %0 (kontrol), %10 (grup 1), %20
(grup i/) ve %30 (grup /11) oranlarında katılan kurutulmuş tavuk dışkısının
(KTD) akkaraman kuzularda yem tüketimi, yemden yararlanma derecesi ve bazı
rumen sıvısı parametreleri üzerine etkileri incelendi. Bu amaçla 4 grup
oluşturuldu ve kontrol grubunda 8, deneme gruplarında 6'şar akkaraman kuzu
yer aldı. Deneme 90 gün süreyle yürütüldü.
Gruplarda günlük ortalama canlı ağırlık artışları sırasıyla /60 (kontrol),
176 (grup I), 168 (grup ll) ve 178 g (grup II/) olarak bulundu (p<0.05). Yemden
yararlanma derecesi, toplam yem tüketimi üzerinden gruplarda sırasıyla 7.97,
7.40, 7.70 ve 7.23 kg olarak belirlendi.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Hekimlik |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1995 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 1995Cilt: 42 Sayı: 02 |
Bibtex | @araştırma makalesi { auvfd850366, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1995}, volume = {42}, number = {02}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000000775}, title = {AKKARAMAN KUZU RASYONLARINA KATILAN KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISININ BESİ PERFORMANSI VE BAZI RUMEN PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ}, key = {cite}, author = {Yıldız, Gültekin} } |
APA | Yıldız, G. (1995). AKKARAMAN KUZU RASYONLARINA KATILAN KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISININ BESİ PERFORMANSI VE BAZI RUMEN PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 42 (02) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000000775 |
MLA | Yıldız, G. "AKKARAMAN KUZU RASYONLARINA KATILAN KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISININ BESİ PERFORMANSI VE BAZI RUMEN PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42 (1995 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59959/850366> |
Chicago | Yıldız, G. "AKKARAMAN KUZU RASYONLARINA KATILAN KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISININ BESİ PERFORMANSI VE BAZI RUMEN PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42 (1995 ): 0-0 |
RIS | TY - JOUR T1 - AKKARAMAN KUZU RASYONLARINA KATILAN KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISININ BESİ PERFORMANSI VE BAZI RUMEN PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ AU - GültekinYıldız Y1 - 1995 PY - 1995 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000000775 DO - 10.1501/Vetfak_0000000775 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 42 IS - 02 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000000775 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000775 Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi AKKARAMAN KUZU RASYONLARINA KATILAN KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISININ BESİ PERFORMANSI VE BAZI RUMEN PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ %A Gültekin Yıldız %T AKKARAMAN KUZU RASYONLARINA KATILAN KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISININ BESİ PERFORMANSI VE BAZI RUMEN PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ %D 1995 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 42 %N 02 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000000775 %U 10.1501/Vetfak_0000000775 |
ISNAD | Yıldız, Gültekin . "AKKARAMAN KUZU RASYONLARINA KATILAN KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISININ BESİ PERFORMANSI VE BAZI RUMEN PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42 / 02 (Ocak 1995): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000775 |
AMA | Yıldız G. AKKARAMAN KUZU RASYONLARINA KATILAN KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISININ BESİ PERFORMANSI VE BAZI RUMEN PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995; 42(02): 0-0. |
Vancouver | Yıldız G. AKKARAMAN KUZU RASYONLARINA KATILAN KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISININ BESİ PERFORMANSI VE BAZI RUMEN PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1995; 42(02): 0-0. |
IEEE | G. Yıldız , "AKKARAMAN KUZU RASYONLARINA KATILAN KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISININ BESİ PERFORMANSI VE BAZI RUMEN PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 42, sayı. 02, ss. 0-0, Oca. 1995, doi:10.1501/Vetfak_0000000775 |