Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1995, Cilt: 42 Sayı: 02, 0 - 0, 01.01.1995
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000795

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR

Yıl 1995, Cilt: 42 Sayı: 02, 0 - 0, 01.01.1995
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000795

Öz

Mikatoksinler, bazı mantar türleri tarafindan, uygun şartlar
oluştuğunda üretilen zehirli kimyasal bileşiklerdir. Yem ve yem hammaddelerinde mikatoksinlerin yıkımlanması gıda endüstrisi için sürekli olarak sorun
oluşturmuştur.
Bu makale üç bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde; ürünün hasat edilmesi, kurutulması, depolanması, taşınması sırasında yapılabilecek uygulamalar
ve mikatoksinlerin kimyasal yollarla yıkımlanması işlemleri anlatılmıştır. ikinci
bölümde yemlerde ve yem hammeddelerinde aflatoksin B/inflziksel ve kimyasal
metodlarla yıkımlanmasına yönelik uygulamalar verilmiştir. Üçüncü bölümde
ise mikatoksinlerle bulaşmış ürünün güvenli bir şekilde kullanılmasına ilişin bilgi sunulmuştur.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Sezai Kaya

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995Cilt: 42 Sayı: 02

Kaynak Göster

APA Kaya, S. (1995). YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 42(02). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000795
AMA Kaya S. YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1995;42(02). doi:10.1501/Vetfak_0000000795
Chicago Kaya, Sezai. “YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42, sy. 02 (Ocak 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000795.
EndNote Kaya S (01 Ocak 1995) YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42 02
IEEE S. Kaya, “YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 42, sy. 02, 1995, doi: 10.1501/Vetfak_0000000795.
ISNAD Kaya, Sezai. “YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 42/02 (Ocak 1995). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000795.
JAMA Kaya S. YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42. doi:10.1501/Vetfak_0000000795.
MLA Kaya, Sezai. “YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 42, sy. 02, 1995, doi:10.1501/Vetfak_0000000795.
Vancouver Kaya S. YEM VE YEM HAMMADDELERiNDE KÜFLENMENiN ÖNLENMESi VE MiKOTOKSiNLERLE KiRLETiLMiŞ BU TÜR YEMLERiN DEĞERLENDiRiLMESiNE YÖNELiK UYGULAMALAR. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1995;42(02).