Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1996, Cilt: 43 Sayı: 04, 0 - 0, 01.01.1996
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000664

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

BAZI BUĞDAYGİL SAMANLARININ İN VİVO SİNDİRİLME DERECELERİ VE RUMENDE PARÇALANMA ÖZELLİKLERİ

Yıl 1996, Cilt: 43 Sayı: 04, 0 - 0, 01.01.1996
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000664

Öz

Araştırma buğday, arpa, yulaf ve pirinç samanıarının in vivo
sindirilme derecelerini ve naylon kese tekniği ile rumende parçalanma özelliklerini belirlemek amacıyla yapılmıştır.
Araştırmada kullanılan buğdaygil samanlarının in vivo sindirilme derecesi 3 baş ergin merinos koçun kullanıldığı gübre toplama yöntemi ile
rumende parçalanma özellikleri ise rumen fistülü açılmış 3 baş ergin merinos
koçun kullanıldığı naylon kese tekniği ile saptanmıştır.
Buğday, arpa, yulaf ve pirinç samanıarının in vivo kuru madde sindirilme derecesi sırasıyla % 43.5, 47.4, 56.0 ve 48.9 olarak tespit edilmiştir. Yulaf samanının kuru madde sindirilme derecesi yanında organik madde, ham
protein ve ham selüloz in vivo sindirilme dereceleri diğer samanıara göre daha yüksek olarak belirlenmiştir.
Rumende parçalanma özelliklerinden kuru madde etkin parçalanabilirliği buğday, arpa, yulaf ve pirinç samanıarı için sırasıyla % 31.6,44.4,46.1
ve 39.7, ham proteinin potansiyel parçalanabilirliği ise % 30.8, 60.3, 74.4 ve
71.3 olarak tespit edilmiştir.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Adnan Şehu

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996Cilt: 43 Sayı: 04

Kaynak Göster

APA Şehu, A. (1996). BAZI BUĞDAYGİL SAMANLARININ İN VİVO SİNDİRİLME DERECELERİ VE RUMENDE PARÇALANMA ÖZELLİKLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 43(04). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000664
AMA Şehu A. BAZI BUĞDAYGİL SAMANLARININ İN VİVO SİNDİRİLME DERECELERİ VE RUMENDE PARÇALANMA ÖZELLİKLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 1996;43(04). doi:10.1501/Vetfak_0000000664
Chicago Şehu, Adnan. “BAZI BUĞDAYGİL SAMANLARININ İN VİVO SİNDİRİLME DERECELERİ VE RUMENDE PARÇALANMA ÖZELLİKLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 43, sy. 04 (Ocak 1996). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000664.
EndNote Şehu A (01 Ocak 1996) BAZI BUĞDAYGİL SAMANLARININ İN VİVO SİNDİRİLME DERECELERİ VE RUMENDE PARÇALANMA ÖZELLİKLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 43 04
IEEE A. Şehu, “BAZI BUĞDAYGİL SAMANLARININ İN VİVO SİNDİRİLME DERECELERİ VE RUMENDE PARÇALANMA ÖZELLİKLERİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 43, sy. 04, 1996, doi: 10.1501/Vetfak_0000000664.
ISNAD Şehu, Adnan. “BAZI BUĞDAYGİL SAMANLARININ İN VİVO SİNDİRİLME DERECELERİ VE RUMENDE PARÇALANMA ÖZELLİKLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 43/04 (Ocak 1996). https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000664.
JAMA Şehu A. BAZI BUĞDAYGİL SAMANLARININ İN VİVO SİNDİRİLME DERECELERİ VE RUMENDE PARÇALANMA ÖZELLİKLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1996;43. doi:10.1501/Vetfak_0000000664.
MLA Şehu, Adnan. “BAZI BUĞDAYGİL SAMANLARININ İN VİVO SİNDİRİLME DERECELERİ VE RUMENDE PARÇALANMA ÖZELLİKLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 43, sy. 04, 1996, doi:10.1501/Vetfak_0000000664.
Vancouver Şehu A. BAZI BUĞDAYGİL SAMANLARININ İN VİVO SİNDİRİLME DERECELERİ VE RUMENDE PARÇALANMA ÖZELLİKLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1996;43(04).