Bu çalışma, Van ve yöresinde üretilen ve piyasada ambalajsız
olarak satışa sunulan çökeleklerin kalitesini belirlemek amacıyla yapıldı.
. Çalışmada materyalolarak toplam 25 adet çökelek numunesi kullanıldı. Numuneler mikrobiyolojik (aeroh mezofıl genel canlı, kahform, maya ve kül), kimyasal- fiziksel (rutubet, kurumadde, yağ, yağsız
kurumadde, protein, kül, su aktivitesi, asidite, pH) ve duyusal yönlerden
incelendi.
Çökelek numunelerinin mikrobiyolojik analizleri sonucunda ortalama
aerob mezofil genel canlı sayısı 9.8xı06 kob/g, koliform grubu mikroorganizma
sayısı
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1997 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1997Cilt: 44 Sayı: 01 |