Bu çalışma, konsantre yemlerine farklı düzeylerde katılan kurutulmuş tavuk dışkısı
(KTD) ve kurutulmuş rumen içeriğinin (KRİ) Merinos erkek toklularda bazı kan
parametrelerine etkisini incelemek amacıyla yapılmıştır.
Araştırma her biri 5 baş Merinos erkek tokludan oluşan I kontrol ve 2 deneme olmak üzere
toplam 3 grup halinde yürütülmüştür. Araştırma süresi 15 günlük alıştırma dönemi ile 20' şer günlük
üç deneme döneminden oluşmuştur.
Rasyonlarmda % LOKTD ve % LOKRİ ile % 15 KTD ve % 15 KRİ tüketen gruplarda kan
total protein, total lipid, total keton, üre-N, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır ve çinko
değerleri üzerine herhangi hir etkinin olmadığı, ancak manganez değerlerinin istatistiki olarak
önemli derecede etkilendiği (p< O.05) belirlendi.
Sonuç olarak, Merinos tok lu rasyonlarına kattlan kurutulmuş tavuk dı.';kısı ve rumeıı
içeriğinin kan parametrelerine olumsuz bir etki yapmadığı tesbit edildi.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Hekimlik |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1998 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 1998Cilt: 45 Sayı: 01 |
Bibtex | @araştırma makalesi { auvfd860806, journal = {Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi}, issn = {1300-0861}, eissn = {1308-2817}, address = {}, publisher = {Ankara Üniversitesi}, year = {1998}, volume = {45}, number = {01}, pages = {0 - 0}, doi = {10.1501/Vetfak\_0000000619}, title = {KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ}, key = {cite}, author = {Yıldız, Gültekin} } |
APA | Yıldız, G. (1998). KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi , 45 (01) , 0-0 . DOI: 10.1501/Vetfak_0000000619 |
MLA | Yıldız, G. "KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ" . Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 45 (1998 ): 0-0 <http://vetjournal.ankara.edu.tr/tr/pub/issue/59968/860806> |
Chicago | Yıldız, G. "KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 45 (1998 ): 0-0 |
RIS | TY - JOUR T1 - KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ AU - GültekinYıldız Y1 - 1998 PY - 1998 N1 - doi: 10.1501/Vetfak_0000000619 DO - 10.1501/Vetfak_0000000619 T2 - Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 0 EP - 0 VL - 45 IS - 01 SN - 1300-0861-1308-2817 M3 - doi: 10.1501/Vetfak_0000000619 UR - https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000619 Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ %A Gültekin Yıldız %T KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ %D 1998 %J Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi %P 1300-0861-1308-2817 %V 45 %N 01 %R doi: 10.1501/Vetfak_0000000619 %U 10.1501/Vetfak_0000000619 |
ISNAD | Yıldız, Gültekin . "KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ". Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 45 / 01 (Ocak 1998): 0-0 . https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000619 |
AMA | Yıldız G. KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 1998; 45(01): 0-0. |
Vancouver | Yıldız G. KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 1998; 45(01): 0-0. |
IEEE | G. Yıldız , "KURUTULMUŞ TAVUK DIŞKISI VE RUMEN İÇERİĞİNİN KOYUNLARDA BAZI KAN PARAMETRELERİNE ETKİSİ", Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 45, sayı. 01, ss. 0-0, Oca. 1998, doi:10.1501/Vetfak_0000000619 |