Araştırma Hisex Brown ırkı ticari yumurtacı melez tavukların yumurta sanıarında
kolesterol değerlerinin belirlenmesi amacıyla yapıldı,
Çalışmada 57 haftalık yumurtacı tavukların yumurta/arı kullanıldı, Toplam 30 adet yumurta 5
dakika kaynattldıktan sonra sarıları ayrı/dı. Her bir yumurta sarısından birer gram tartıldıktan sonra
homojenize edildi ve özütleri çıkarıldı. Bu özütlerin kolorimetrik ve enzimatik yöntemle kolesterol
değerleri belirlendi.
Kolorimetrik yöntemle ölçülen yumurta sarısının kolesterol değeri (16.51 :t 2,54 mg/g),
enzimatik yöntemle ölçülen kolesterol değerinden (14,64 :t 2.92 mg) biraz yüksek bulundu (p
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Veteriner Cerrahi |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 1998 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1998Cilt: 45 Sayı: 02.03 |