Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2000, Cilt: 47 Sayı: 03, 265 - 269, 01.01.2000
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000461

Öz

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

BİR DENİZLİ TAVUĞU SÜRÜSÜNDE CANLI AĞIRLIK VE YUMURTA AĞIRLIĞI ÖZELLİKLERİ

Yıl 2000, Cilt: 47 Sayı: 03, 265 - 269, 01.01.2000
https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000461

Öz

Bir Denizli tavuğu sürüsünde yapılan bu çalışmada ergin canlı ağırlık,
yumurta ağırlığı ve bu özellikler arasındaki ilişkiler incelenmi,~tir. Otuz tavuk ve
onlardan elde edilen 392 yumurta araştırmanın matryalini olu,~turmuştur.
Tavukların 35 haftalık canlı ağırlık ortalaması 2597 :!: 63.93 g ve 35 - 42 haftalar
arası yumurta ağırlığı ortalaması 56.47 :!: 0.21 g dır. Canlı ağırlık ortalaması
etçi-yumurtacı tavuk ırklarınkine benzer, yumurta ağırlığı da kuluçkalık yumurta
ağırlığı için bildirilen standartlara uygun olarak bulunmuştur. Yumurta ağırlığının
tekrarlama derecesi 0.68 :!: 0.06; yumurta ağırlığı ile canlı ağırlık ve yumurta
sayısı arasındaki korelasyon katsayıları 0.20 ve 0.28 olarak hesaplanmı,~tır. Sonuç
olarak yumurta ağırlığına ait tekrarlama derecesinin yüksek, canlı ağırlık ile
yumurta ağırlığı ve yumurta ağırlığı ile yumurta sayısı arasındaki korelasyonların
pozitif ve önemli çıkması bu karakterler için yapılacak seleksiyondan olumlu
sonuçlar alınabileceği görüşüne varılmıştır.

Kaynakça

  • Ankara Üniversitesi- Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Veteriner Cerrahi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Fatih Atasoy

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000Cilt: 47 Sayı: 03

Kaynak Göster

APA Atasoy, F. (2000). BİR DENİZLİ TAVUĞU SÜRÜSÜNDE CANLI AĞIRLIK VE YUMURTA AĞIRLIĞI ÖZELLİKLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 47(03), 265-269. https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000461
AMA Atasoy F. BİR DENİZLİ TAVUĞU SÜRÜSÜNDE CANLI AĞIRLIK VE YUMURTA AĞIRLIĞI ÖZELLİKLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. Ocak 2000;47(03):265-269. doi:10.1501/Vetfak_0000000461
Chicago Atasoy, Fatih. “BİR DENİZLİ TAVUĞU SÜRÜSÜNDE CANLI AĞIRLIK VE YUMURTA AĞIRLIĞI ÖZELLİKLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 47, sy. 03 (Ocak 2000): 265-69. https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000461.
EndNote Atasoy F (01 Ocak 2000) BİR DENİZLİ TAVUĞU SÜRÜSÜNDE CANLI AĞIRLIK VE YUMURTA AĞIRLIĞI ÖZELLİKLERİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 47 03 265–269.
IEEE F. Atasoy, “BİR DENİZLİ TAVUĞU SÜRÜSÜNDE CANLI AĞIRLIK VE YUMURTA AĞIRLIĞI ÖZELLİKLERİ”, Ankara Univ Vet Fak Derg, c. 47, sy. 03, ss. 265–269, 2000, doi: 10.1501/Vetfak_0000000461.
ISNAD Atasoy, Fatih. “BİR DENİZLİ TAVUĞU SÜRÜSÜNDE CANLI AĞIRLIK VE YUMURTA AĞIRLIĞI ÖZELLİKLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 47/03 (Ocak 2000), 265-269. https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000461.
JAMA Atasoy F. BİR DENİZLİ TAVUĞU SÜRÜSÜNDE CANLI AĞIRLIK VE YUMURTA AĞIRLIĞI ÖZELLİKLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 2000;47:265–269.
MLA Atasoy, Fatih. “BİR DENİZLİ TAVUĞU SÜRÜSÜNDE CANLI AĞIRLIK VE YUMURTA AĞIRLIĞI ÖZELLİKLERİ”. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 47, sy. 03, 2000, ss. 265-9, doi:10.1501/Vetfak_0000000461.
Vancouver Atasoy F. BİR DENİZLİ TAVUĞU SÜRÜSÜNDE CANLI AĞIRLIK VE YUMURTA AĞIRLIĞI ÖZELLİKLERİ. Ankara Univ Vet Fak Derg. 2000;47(03):265-9.